Μια προεκλογική εκστρατεία 4 εβδομάδων με περιοδείες παντού, έμφαση σε θέματα καθημερινότητας εμπλουτισμένη με τα διλήμματα της κάλπης καλείται να φέρει σε πέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο η κάλπη της 9 Ιουνίου να επιβεβαιώσει την πολιτική υπεροχή της ΝΔ και του ιδίου έναντι των αντιπάλων του.

Το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ έχει σχεδιάσει αυτή την εξόρμηση του Πρωθυπουργού στη λογική των εθνικών εκλογών. Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες τα διλήμματα θα τεθούν με τρόπο σκληρό, οι τόνοι της κριτικής προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ανέβουν. Ωστόσο αυτό που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι πειστικές απαντήσεις που οφείλουν να δοθούν σε θέματα καθημερινότητας. Εκεί θα εστιάσει ο Πρωθυπουργός. Θα αναδειχθούν, επίσης, αυτές τις 4 εβδομάδες, θέματα που αφορούν τις κρίσιμες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, την ασφάλεια και την αγροτική πολιτική.

Μικρές και στοχευμένες περιοδείες

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει πάνω του την εκλογική καμπάνια της ΝΔ με επισκέψεις σε όλη τη χώρα. Έμφαση θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Οι περιοδείες που έχουν σχεδιαστεί χαρακτηρίζονται από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη «μικρές και στοχευμένες». Η επιδίωξη είναι να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο που έχει γίνει σε τοπικό επίπεδο με μικρά και μεγάλα έργα είτε να ολοκληρώνονται είτε να βρίσκονται στη φάση της έναρξης των εργασιών. Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη περιοδεία μετά το Πάσχα εντός Αττικής, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στη Χίο.

Σε ρυθμό περιοδειών, όμως, θα κινηθούν και οι υπουργοί. Ξεκινούν άμεσα οι περιοδείες των 12 υπουργών που έχουν αναλάβει τις αντίστοιχες περιφέρειες της χώρας μαζί με κλιμάκια βουλευτών και κομματικών στελεχών. Οι υπουργοί θα καλύψουν σίγουρα τις πρωτεύουσες των νομών, ενώ σε κάθε νομό θα βρεθούν τουλάχιστον άλλα δύο κλιμάκια της ΝΔ με υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και βουλευτές όμορων νομών. Η λογική, όπως μεταδίδουν αρμόδιες πηγές, είναι να καλυφθούν όλες οι βασικές πόλεις των νομών της χώρας, αλλά και όλα τα νησιά.