Αντιθέσεις θα έχει ο καιρός μέχρι το Πάσχα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια. Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 2/5 ο καιρός θα είναι άστατος στα ηπειρωτικά και τοπικές καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς.

Άστατη θα είναι και η Μεγάλη Παρασκευή με καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της Ελλάδας, ενώ βροχερό θα είναι και το Μεγάλο Σάββατο σε δυτική, βόρεια Ελλάδα, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στους 23 βαθμούς.

Το Πάσχα λίγες βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννσηο και τα δυτικά, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει λίγες βροχές στα κεντρικά και βόρεια και τον υδράργυρο στους 26 βαθμούς.

Πώς θα γίνει το ψήσιμο του οβελία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα γίνει το σούβλισμα του οβελία σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με βροχές όμως ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στη μέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια. Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός για την επιστροφή των εκδρομέων.

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη με την έξοδο στο λιμάνι του Πειραιά να είναι πολύ αυξημένη και την ουρά στα πλοία να είναι μεγάλη. Ταλαιπωρία και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι με μποτιλιάρισμα.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους λιμενικούς. «Ήρθαμε να παρακολουθήσουμε πώς πάει η έξοδος, τα θέματα ασφαλείας που για εμάς είναι πάνω απ’ όλα. Όλα κινούνται ομαλά» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Χθες 1/5 τα πλοία ήταν δεμένα στα λιμάνια εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, που ανάγκασε αρκετούς πολίτες να αναβάλουν κατά μια ημέρα τις διακοπές τους.