«Η πολυδιαφημισμένη, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αριστεία» της Νέας Δημοκρατίας, έχει αρχίσει να θυμίζει ανέκδοτο και μάλιστα εξαιρετικά κακόγουστο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Τα περιστατικά που πίσω από την «αριστεία» του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη κρύβεται το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πλέον τόσα, που οφείλουμε να το πούμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές: δεν πάει άλλο με τους δήθεν «άριστους» της ΝΔ. Από πού να ξεκινήσει κανείς;», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Από τις «επιστημονικές», όπως τις χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Π. Μαρινάκης, απόψεις του υφυπουργού Υγείας και βουλευτή της ΝΔ, Δ. Βαρτζόπουλου, οι οποίες δικαιολογούν τις γυναικοκτονίες;».

«Από τον βουλευτή της, Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος δεν ξέρει πώς να χαρακτηρίσει έναν άνθρωπο με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό; Από την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Β. Φλέσσα, η οποία ισχυρίστηκε πως για τα Τέμπη «φταίμε όλοι μας»; Από την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Ελ. Μελέτη, η οποία εξυμνούσε τον καταδικασμένο νεοναζιστή Ηλ. Κασιδιάρη; Ή μήπως από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Γ. Αυτιά, ο οποίος έχει ως κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας το χουντικό «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»;», συνεχίζει και καταλήγει:

«Αυτή είναι η «αριστεία» της ΝΔ: ακροδεξιά, σκοταδισμός, μισογυνισμός, ομοφοβία και βεβαίως «μπάζωμα»».