Δύο 24ωρα μετά την κορύφωση του προσωπικού τους δράματος στην κηδεία του πατέρα τους, ο Γιάννης Καλλιάνος κι ο αδερφός του δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Επαναλαμβάνουν πως θα κινήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται, ώστε όλοι όσοι αδιαφόρησαν και έκαναν εγκληματικά λάθη στο Αττικό νοσοκομείο, να έρθουν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους.

Έντονες αντιδράσεις από γιατρούς και Υπ. Υγείας

Οι αντιδράσεις για ακόμα μια μέρα είναι συνεχείς, με γιατρούς του νοσοκομείου, τον υπουργό υγείας και την Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδας να υπεραμύνονται όλων των επιλογών που έγιναν.

Ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού που κατονόμασε ο Γιάννης Καλλιάνος διέψευσε ξανά ότι ο πελάτης του πήρε «φακελάκι» και υποστήριξε πως ο βουλευτής της ΝΔ έστελνε από ένα σημείο και μετά απειλητικά μηνύματα στον γιατρό.

Οι γιατροί στο Αττικό διαψεύδουν το σύνολο των καταγγελιών του βουλευτή. Επιμένουν από την πρώτη στιγμή πως όλα έγιναν όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε η Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος, με την οποία ζητά την παρέμβασή του, για να κλείσει το θέμα.

«Η απροκάλυπτη, προσβλητική στα όρια της ύβρεως και αήθης αντιμετώπιση των εργαζομένων σε ένα Ακαδημαϊκό Δημόσιο Νοσοκομείο από έναν κυβερνητικό βουλευτή συμβάλει στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο εσείς προσπαθείτε να υποστηρίξετε».

Οι αγγειοχειρουργοί τονίζουν πως ο θόρυβος που προκάλεσε η καταγγελία και η συντήρηση του θέματος ψηλά στην επικαιρότητα, κάνουν κακό στο ΕΣΥ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή.

«Ακυρώνει την παρουσία των φοιτητών στις πανεπιστημιακές κλινικές και την εκπαιδευτική διαδικασία, και οδηγεί τους πολίτες να απωλέσουν την εμπιστοσύνη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας που με τόσο κόπο κερδήθηκε στην πρόσφατη περίοδο υγειονομικής κρίσης», αναφέρεται στην επιστολή.

Από την άλλη το Αττικό νοσοκομείο και οι γιατροί που πήραν μέρος στη νοσηλεία του Δημήτρη Καλλιάνου επαναλαμβάνουν πως δεν υπάρχει ούτε αδιαφορία, ούτε λάθος χειρισμός στα όσα έκαναν.

Την κατάσταση προσπαθεί να διαχειριστεί για ακόμα μια μέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης που βρίσκεται διαρκώς σε πρώτο πλάνο.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως αν ικανοποιούσαν το αίτημα του Γιάννη Καλλιάνου, για εισαγωγή του πατέρα του σε ΜΑΦ όταν το ζήτησε, θα έκαναν ένα σοβαρό λάθος και θα αποτελούσε μια ανεπίτρεπτη όπως χαρακτηρίζεται, διακριτική μεταχείριση.

Το όλο θέμα εξελίσσεται με τον Γιάννη Καλλιάνο και τον αδερφό του να προσπαθούν να διαχειριστούν τον πόνο της απώλειας, αποφασισμένοι όπως λένε να μην αφήσουν την υπόθεση να ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου.

«Ο πατέρας μου διασωληνώθηκε για τα μάτια του κόσμου»

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής ΝΔ επιμένει πως ο πατέρας του έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ λόγω της επιβαρυμένης υγείας του και πως δεν θα έπρεπε να γίνει ο ακρωτηριασμός του σε απλή κλίνη του νοσοκομείου.

«Όλοι αυτοί που βγάζουν τις ανακοινώσεις, κανείς δεν βρέθηκε στο δωμάτιο του πατέρα μου. Ήρθε κάποιος από αυτούς; Όχι. Θέλω να πω ότι δεν ζήτησα καμία ιδιαίτερη μεταχείριση από το νοσοκομείο».

«Ο πατέρας μου πήγε στα επείγοντα και περίμενε 5 ώρες σε ένα ράντζο. Όταν ο πατέρας μου έσβηνε και κατέρρεε ο οργανισμός του ζήτησα μόνο αν του παρασχεθεί η υποστήριξη που χρειάζεται για να επιβιώσει. ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Δεν ζήτησα διασωλήνωση», είπε.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς πως έστελνε απειλητικά μηνύματα σε γιατρούς, ο Γιάννης Καλλιάνος τους διέψευσε και διευκρίνισε:

«Τι απειλητικά μηνύματα να έστελνα; Ήμουν σε κατάσταση σοκ και πανικού. Έστελνα συνεχόμενα μηνύματα στον γιατρό και έλεγα “σας παρακαλώ πάρα πολύ, πως μου λέτε ότι πάει καλά ο πατέρας μου; Αφού ο κορεσμός πήγε στο 60.” Έσβησε δύο φορές μπροστά μου».

Ακόμη, ανέφερε πως ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ «φακελάκι» στους γιατρούς.

«Ο πατέρας μου διασωληνώθηκε για το θεαθήναι, για τα μάτια του κόσμου», συμπλήρωσε.

Όπως είπε στο MEGA ο Γιάννης Καλλιάνος, δεν θα ξεχάσει ποτέ το βλέμμα της μητέρας του όταν της ανακοίνωσε τον χαμό του πατέρα του.

«Δεν ήξερα πως να το πω στη μητέρα μου. Άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα και την έπαιρναν για να την συλλυπηθούν. Της έπαιρνα το κινητό από το χέρι για να μη το σηκώσει», είπε.