Σε διορθωτική ανάρτηση, τασσόμενος με την κομματική γραμμή, προχώρησε άρον άρον ο Βασίλης Κασσελάκης.

Αν και το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σε τηλεοπτική παρουσία του πως είναι «ευπρόσδεκτες οι ψήφοι» που θα προκύψουν από τη δεξαμενή των Σπαρτιατών μετά την απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή τους στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, το πρωί της Πέμπτης ανασκεύασε.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως ήταν απλώς μια προσωπική άποψη που δεν εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατ’ επέκταση τον πρόεδρο του – ξάδερφο Στέφανο Κασσελάκη, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να καταλαγιάσει τη σκόνη που σηκώθηκε από την τοποθέτησή του.

«Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες» συμπλήρωσε ο γιατρός από την Κρήτη που δεν φαίνεται πως θα υποστεί άλλες συνέπειες γι’ αυτό του του το «ξεστράτισμα».

Ο Βασίλης Κασσελάκης έγραψε αναλυτικά: «Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απαντώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες».