Η ΑΕΚ, στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, μπήκε… όπως πέρυσι, με τρομερή πίεση και γρήγορο ποδόσφαιρο, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα. Τα τρεξίματα της Ένωσης, το γρήγορο γκολ του Ελίασον στο 7ο λεπτό (φάση που ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο) και το πλήγμα που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα του Τερίμ με την απουσία του Μπερνάρ (ο οποίος τελικά έμεινε εκτός αποστολής) συνέθεσαν την εικόνα στα πρώτα λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με αξιώσεις μία φορά, μετά από στημένο του Μπακασέτα και κεφαλιά του Ιωαννίδη που έφυγε λίγο άουτ. Η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Πόνσε στο 38′, «δώρο» από τον Ακαϊντίν, ο οποίος έκανε λάθος γύρισμα (αδύναμο για να ακριβολογούμε) προς τον Ντραγκόφσκι και ο Πόνσε σαν σε προπόνηση έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Ένωση.

Πριν έρθει το 2-0 ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αραούχο στον Κώτσιρα, παράβαση που δεν είδε ούτε ο διαιτητής ούτε το VAR κάτι που έκανε έξαλλο τον Φατίχ Τερίμ. Το θέμα, βέβαια, για τους «πράσινους» ήταν η απογοητευτική τους εικόνα στο πρώτο μέρος, δείχνοντας ανήμποροι να αναχαιτίσουν το παιχνίδι της ΑΕΚ και να απειλήσουν τον Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο μέρος ο Τερίμ έριξε τον Βιλένα στο ματς και πήρε την κυκλοφορία της μπάλας που ήθελε, μόνο που οι «πράσινοι» έδειχναν βραχυκυκλωμένοι και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις.

Από την άλλη η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς, αλλά “χτυπούσε” σαν κόμπρα. Οπως στη φάση με το… διπλό δοκάρι, στην τεράστια ευκαιρία για το 3-0 από τους Πινέδα και Πόνσε που σίγουρα θα γίνει το blooper της χρονιάς.

Λίγο αργότερα ήρθε το τρίτο γκολ της Ένωσης μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον σταμάτησε. Ο Ελίασον πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά έκανε το 3-0.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος με την ΑΕΚ να σφραγίζει μία τεράστια νίκη που την πηγαίνει στο +4 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση και ήταν «λίγος» στη Νέα Φιλαδέλφεια.