Με τρόπο δηκτικό σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την προτροπή του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής κάλεσε βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να μην επισκεφτούν τις εκκλησίες το Πάσχα διότι είναι επί της ουσίας ανεπιθύμητοι και διχάζουν τους πιστούς.

Κατά την Κουμουνδούρου «μερικά μόλις 24ωρα μετά την αποτρόπαιη πράξη βίας σε βάρος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από (πρώην, πλέον) στέλεχος του σκοταδιστικού κόμματος ‘Νίκη’, ο πρόεδρος της ακροδεξιάς «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα της ομοϊδεάτισσάς του η οποία προέβη στον τραμπουκισμό».

Με αυτόν τον τρόπο, κι αφού επανέλαβαν τις φράσεις που χρησιμοποίησε, επισημαίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ πως ο κ. Βελόπουλος έχρισε «τον εαυτό του «πορτιέρη» στην πίστη», επιχειρώντας «να απαγορεύσει την είσοδο στις εκκλησίες σε όσους «τόλμησαν» να πράξουν το αυτονόητο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επισημάνθηκε σχετικώς πως τέτοιες πρωτοβουλίες δικαιολογούν «από τώρα νέα περιστατικά προπηλακισμών και χειροδικίας» την ίδια στιγμή που είναι σαφής η πρόθεση να διεκδικήσει «για τον ίδιο και το κόμμα του την αποκλειστικότητα στη θρησκευτική πίστη και έκφραση».

«Γνωρίζει ότι έτσι υποδαυλίζει το μίσος και την ένταση, τη στιγμή που προέχει η καταδίκη του τραμπουκισμού και του σκοταδισμού. Αυτή έκανε πάντα η ακροδεξιά: χυδαία καπηλεία των συναισθημάτων του ελληνικού λαού, ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε ατραπούς βίας και διχασμού» προσθέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και, όπως καταλήγουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση ώστε να απομονώσουν τη μισαλλοδοξία και την καλλιέργεια του μίσους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην ακροδεξιά και τις δυνάμεις του φασισμού: δεν θα γυρίσουμε ποτέ ξανά στο σκοτεινό παρελθόν της καχεκτικής δημοκρατίας και του φόβου»