Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, λόγω της επίθεσης που έκανε εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του ανακριτή όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι θα κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

Η ιατρική γνωμάτευση για τον Γραμμένο

Με κάταγμα ρινικών οστών και ρήξη καρπού διαγνώσθηκε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος μετά την επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου εις βάρος του μέσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας, ο κ. Γραμμένος έχει «διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής» καθώς και «άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Η ιατρική συνταγή προβλέπει νάρθηκα ανάπαυσης πηχεοκαρπικής και ανάπαυση βραχίονα, ενώ του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γραμμένος είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις και κατά πληροφορίες ο Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο, ενώ φέρεται να του έκανε και λαβή τύπου ζίου ζίτσου και τον έριξε στο έδαφος

Αποβολή Φλώρου από τις διαδικασίες της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας χαρακτήρισε «κτηνώδη» την συμπεριφορά αυτή και επέβαλε στον κ.Φλώρο απομάκρυνση με τη φρουρά και αποβολή για 15 μέρες από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Κρατείται στη ΓΑΔΑ

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή -πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών- βάσει του άρθρου 157 του νέου Ποινικού Κώδικα. Ο κ. Φλώρος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ
με τη συνοδεία αστυνομίας.

«Δεν μετανιώνω»

«Δεν δέχομαι κανένας να βάζει σε πολιτικές αντιπαραθέσεις άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Πόσο μάλλον την οικογένειά μου και τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω.

Γι’ αυτό δεν μετανιώνω για οποιαδήποτε πράξη γίνεται όταν μου βρίζουνε τη μητέρα. Νομίζω ο καθένας με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσε» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής στο Live News.