Είναι αλήθεια πως η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα αποτελεί ένα «αίνιγμα» για δυνατούς λύτες. Πρόκειται για μία διαδικασία απαιτητική που επιφυλάσσει και δυσκολίες, καθιστώντας την απόκτηση κατοικίας μία πρόκληση για πολλούς, ειδικότερα για τους νεότερους. Οι αυξημένες τιμές των ακινήτων, οι περίπλοκες διαδικασίες αγοράς, τα υψηλά φορολογικά βάρη, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που «φρενάρουν» όσους φλερτάρουν με την ιδέα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, τι χρειάζεται να διαθέτει κάποιος, για να τολμήσει μία τόσο μεγάλη επένδυση; Σίγουρα, χρειάζεται χρόνο, επιμονή, στρατηγική προσέγγιση και την πολύτιμη βοήθεια της Εθνικής Τράπεζας, η οποία θέλοντας να ενισχύσει την ανάπτυξη και την πρόοδο όλων των κοινωνικών ομάδων, δημιούργησε το νέο πρόγραμμα «Το Πρώτο μου Σπίτι». Πρόκειται για ένα στεγαστικό δάνειο που αφορά σε ενδιαφερόμενους έως και 45 ετών, το οποίο έρχεται να δώσει λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι η απόκτηση της πρώτης κατοικίας.

Η Εθνική Τράπεζα έχει μία μακρόχρονη εμπειρία στη χορήγηση χρηματοδοτήσεων για την αγορά κατοικίας. Ακριβώς αυτή η εμπειρία, σε συνδυασμό με το γεγονός πως αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, οδήγησαν στη δημιουργία του προγράμματος «Το Πρώτο μου Σπίτι» το οποίο είναι μία ευκαιρία για κάθε νέο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να αποκτήσει το πρώτο του σπίτι. Τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο στεγαστικό δάνειο να διαφέρει;

Το γεγονός πως παρέχει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι με μέγιστη χρηματοδότηση έως και 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, για ακίνητα ενεργειακής απόδοσης τουλάχιστον Γ και μέγιστο ποσό τα 350.000 ευρώ. Όλα αυτά με προνομιακό επιτόκιο αλλά και με τη δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα χρόνια. Tο στεγαστικό δάνειο «το Πρώτο μου Σπίτι» έχει ευνοϊκές προϋποθέσεις και ευέλικτους όρους, ενώ προσφέρει στους ενδιαφερόμενους ασφάλεια και ευκολία στη διαδικασία απόκτησης του δικού τους σπιτιού. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως έχει μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής (έως 40 χρόνια), μηδενικά έξοδα εξέτασης του αιτήματος, αλλά και τη δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης μέσω του προσωπικού δανείου ΕΞΠΡΕΣ για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να λάβουν την απαιτούμενη προσυμβατική ενημέρωση και να υποβάλουν την αίτησή τους. Μάλιστα, η Εθνική Τράπεζα τους επιτρέπει να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους, μέσω του NBG Internet Banking, καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασής της, η οποία διαρκεί δύο η-μέρες.

Σε μία εποχή αβεβαιότητας , είναι σημαντικό να επενδύουμε σε όσα φέρνουν σταθερότητα και σιγουριά στη ζωή μας, όπως ένα δικό μας σπίτι. Αυτός είναι και ο λόγος που η Εθνική Τράπεζα προσφέρει το στεγαστικό «το Πρώτο μου Σπίτι», επιβεβαιώνοντας πως όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, η Εθνική Τράπεζα είναι η Τράπεζα Σήμερα, αυτή που μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.nbg.gr/el/idiwtes/daneia/stegastika-daneia/daneia-akinitwn/to-prwto-mou-spiti-daneio-gia-agora-prwths-katoikias