Τα playoffs της Euroleague βρίσκουν τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα κι ακόμη ένα ντεσαβαντάζ: την πολύ πιθανή πια απουσία του Κώστα Παπανικολάου από το πρώτο παιχνίδι της σειράς για την πρόκριση στο Final Four.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν πήγε την Τρίτη στο ΣΕΦ, όντας ακόμη εμπύρετος, και σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να μην ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στη μητρόπολη της Καταλονίας.

Η συμμετοχή του διεθνούς φόργουορντ στο παιχνίδι της Τετάρτης (24/4, 22:00) θα επανεκτιμηθεί μέσα στην ημέρα. Είναι ένα ενδεχόμενο, εφόσον αισθάνεται καλύτερα, να μπει στο αεροπλάνο το πρωί της Τετάρτης και να τεθεί στη διάθεση του κόουτς Μπαρτζώκα. Απλώς είναι ένα ενδεχόμενο με περιορισμένες πλέον πιθανότητες επαλήθευσης.

Οι πολύτιμοι αριθμοί του Παπανικολάου

Σε περίπτωση που όντως ο Παπανικολάου λείψει, αυτομάτως ο Ολυμπιακός θα στερηθεί έναν παίκτη με 7.4 πόντους και 36% στο τρίποντο (τέταρτο καλύτερο ποσοστό, εξαιρουμένου του Ράιτ), 3.6 ριμπάουντ (τέταρτος καλύτερος), 2.9 ασίστ (τρίτος καλύτερος πασέρ) και σχεδόν 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Φυσικά κάνει και πολλά που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική. Μέχρι τώρα μάλιστα δεν είχε λείψει από κάποιο ματς στη διοργάνωση, κάτι που δεν είχε συμβεί με άλλον παίκτη του «ερυθρόλευκου» ρόστερ.

Σφίγγει τα δόντια ο Γουόκαπ

Σε ό,τι αφορά τον Τόμας Γουόκαπ των 33 συμμετοχών, εκτός άλλου απροόπτου θα βρίσκεται κανονικά στην 12αδα για το ματς με τους «μπλαουγκράνα», καθώς έβγαλε μέρος του προγράμματος παρά τις ενοχλήσεις στη μέση.