Το δρόμο Ευελπίδων πήραν οι 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Όσοι έχουν συλληφθεί μεταφέρθηκαν σε πέντε γκρουπ από την ΓΑΔΑ προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Αναμένεται ο εισαγγελέας πρωτοδικών αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους και για ποια αδικήματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι 63 αναμένεται να κατηγορηθούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι 4 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και βεγγαλικών.  Εκτός από την υπόθεση του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων.

Η δικογραφία που συντάχθηκε περιλάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και οχήματα έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Νέο βίντεο «καίει»

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλο, που μίλησε στο MEGA η Ελληνική Αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση τους τελευταίους 5 μήνες και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι πεντέμισι χιλιάδων σελίδων.

Ερευνώνται συνολικά όχι μόνο τα γεγονότα στου Ρέντη, αλλά και πολλά περιστατικά που θεωρούνται ραντεβού – θανάτου μεταξύ χούλιγκαν.

Βασικά στοιχεία για να τεκμηριωθεί η εμπλοκή προσώπων, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, στην επίθεση κατά του αστυνομικού προέκυψαν από ένα βίντεο που είχε βρει σε τρίτη φάση η αστυνομία και δείχνει τον τρόπο που ειδοποιούνται αλλά και ποιος ειδοποιεί.