Συνολικά 23 βουλευτές από το Βόρειο, Νότιο Αιγαίο, Εύβοια και Κρήτη και ένας από την Ηλεία (ο Αβραμόπουλος) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για κινητοποίηση των πάντων για τις ευρωεκλογές.

Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, δεν είναι και οι καλύτερες για την κυβέρνηση και απαιτείται, όπως ειπώθηκε, εγρήγορση. Και όλοι αυτοί που τρέχουν για ψήφους δεν είναι άλλοι από τους βουλευτές, που οι περισσότεροι δεν είχαν ποτέ υπουργοποιηθεί. Βγήκαν ειδήσεις, αλλά και γκρίνια. Ειδήσεις του τύπου ότι αναλαμβάνει η Βουλή να συζητήσει πριν από τις εκλογές το θέμα για την βία των γυναικών (μείζον ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες όπως ειπώθηκε) και γκρίνιες εναντίον μερικών δημάρχων που προσπαθούν να οικειοποιηθούν για δικό τους όφελος το κυβερνητικό έργο, αλλά και εναντίον μερικών γενικών γραμματέων της κυβέρνησης για… οίηση.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, τους είπε ο Μητσοτάκης να εξορμήσουν στις περιφέρειές τους με πρώτο στόχο την επιστολική ψήφο, να κινητοποιήσουν φοιτητές, εργαζόμενους, συνταξιούχους για να προωθήσουν την επιστολική ψήφο. Έγινε μια καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους ψηφοφόρους στις περιφέρειές τους, με πρώτη την ακρίβεια, την βία κατά των γυναικών, την παιδική βία, αλλά και τη δυσαρέσκεια που έφερε σε πολλούς ο νόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ακόμα έγινε καταγραφή προβλημάτων που αφορούν υγεία και την πρόσβαση στα χειρουργεία, για τη μη πληρωμή του μεταφορικού επιδόματος, για τα επί μέρους ζητήματα σε κάθε περιφέρεια.

Έφυγαν όλοι οι βουλευτές ευχαριστημένοι από το Μαξίμου και για ένα ιδιαίτερο λόγο. Ό,τι κατέδειξαν την αξία τους για άλλη μια φορά μπροστά στην εκλογική μάχη. Ό,τι αυτοί πάλι θα τρέξουν για τον σταυρό, ό,τι αυτοί θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα ποσοστά της ΝΔ σε υψηλά επίπεδα, αν και θα έχουν πάνω από τα κεφάλια τους «τομεάρχες» στον αγώνα τους υπουργούς (Καιρίδη, Δόμνα, Ζαχαράκη και άλλους).