Χορταστικό αν μη τι άλλο ήταν το clasico του δεύτερου γύρου στη LaLiga, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί 3-2 της Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και να κλειδώνει επί της ουσίας τον τίτλο δεδομένου ότι μόνο μαθηματικά ανατρέπεται η διαφορά των έντεκα βαθμών στα έξι παιχνίδια που απομένουν.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή στο -5, καθώς προηγήθηκαν δις. Πρώτα με τον Κρίστενσεν στο 6′ κι αργότερα με τον Φερμίν στο 69′. Αποδείχθηκαν ωστόσο ευάλωτοι αμυντικά και μετά το 2-2 από τον Βάθκεθ στο 73′ έχασαν το ματς στο 91′ εξαιτίας ενός γκολ του Μπέλινγχαμ.

Ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός φυλούσε το καλύτερο για το τέλος και διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις όρισε επί της ουσίας και την έκβαση του πρωταθλήματος. Εντελώς αντίθετοι οι δρόμοι για τις δυο μεγάλες αντιπάλους στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Από τη μία η Ρεάλ πέρασε στα ημιτελικά του Champions League και «κλείδωσε» τον εγχώριο τίτλο κι από την άλλη η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν και βρέθηκε στο καναβάτσο με μοναδικό στόχο πια την υπεράσπιση της δεύτερης θέσης έναντι της Ζιρόνα.

Ρεάλ: Λούνιν, Βάθκεθ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά (71′ Γκαρθία), Βαλβέρδε, Μόντριτς, Κρόος (71′ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (74′ Μιλιτάο), Βινίσιους (82′ Χοσέλου)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Γκιουντογκάν, Κρίστενσεν (46′ Φερμίν), Ντε Γιονγκ (45′ Πέδρι), Γιαμάλ, Λεβαντόβσκι (64′ Τόρες), Ραφίνια (64′ Φέλιξ)