Αντιδράσεις προκάλεσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος ο οποίος στο κήρυγμά του, μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προέτρεπε τις γυναίκες να μένουν στο σπίτι τους και να μην εργάζονται.

Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε τις γυναίκες κλώσσες και λίγο αργότερα προέβη σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία τόνιζε ότι έκανε παρομοίωση.

«Είπα τη γυναίκα κλώσσα; Είπα ότι εάν η κλώσσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφησαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε. Eγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα» είπε.

Το κήρυγμα

Ο Μητροπολίτης είπε, μεταξύ άλλων ότι η γυναίκα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι της, που είναι το βασίλειό της και σαν κλώσσα να μαζέψει τα παιδιά της. Με αυτό τον τρόπο αυτά δεν θα εγκληματούν, ανέφερε.

«Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία» είπε.

Ακούστε μετά το 2:03:00