«Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της» Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τη χθεσινή επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δελικάρη μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Ιερώνυμος τόνισε:

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 21/4 στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο στην Καβάλα.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και αφού ιερέας αναφέρθηκε στην παρουσία της στην εκκλησία, μια γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νίκη, την έβρισε και τη χαστούκισε. Αφορμή για την επίθεση φέρεται να ήταν ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία καταδίκασε την επίθεση και έκανε λόγο για «συμπεριφορές μίσους και διχασμούς».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.

Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».