Προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα που έχει δεχθεί στους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε η η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση της αχρείας συμπεριφοράς των χρηστών του διαδικτύου.

Η 46χρονη πολιτικός αναγνώρισε πως το αδυσώπητο αυτό ύφος δεν είναι ένα φαινόμενο του 2024, αλλά δεν της είναι ακόμη εύκολο να αποδεχθεί την παρενόχληση τον σεξισμό, την κακοποίηση, το μίσος και τις απειλές που διοχετεύονται μέσα από κινητά και υπολογιστές.

«Δυστυχώς όλο αυτό είναι μέρος της καθημερινότητας για πολλούς», υποστήριξε η ηγέτιδα της Δανίας επιμένοντας πως πρόκειται για ένα ανησυχητικό φαινόμενο που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.

Στόχος τα δημόσια πρόσωπα

Η Μέτε Φρεντέρικσεν μίλησε για νέους ανθρώπους που συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και δέχονται μηνύματα μίσους, αλλά και για δημοσιογράφους, ερευνητές, δημόσιους υπαλλήλους, αθλητές και πολιτικούς που δεν τελούν υπό απειλή. Η ίδια, όπως ανέφερε, έχει λάβει τόσα πολλά μηνύματα τελευταία που δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί.

«Ως επικεφαλής της κυβέρνησης φυσικά χρειάζεται να έχεις ένα υψηλό επίπεδο ανοχής, αλλά υπάρχουν σχόλια με τόσο βίαιο περιεχόμενο που κανείς δεν πρέπει να τα ανέχεται» επεσήμανε χωρίς να κρυφτεί.

Γι’ αυτό κι επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα ορισμένα απ’ αυτά που έχει δεχθεί κατά καιρούς, πιστεύοντας ότι θα βρουν κι άλλοι το θάρρος να πράξουν ανάλογα έτσι ώστε η κοινωνία της Δανίας να φτάσει στο σημείο να συζητά ανοιχτά για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται ο διαδικτυακός διάλογος.

Η δημοσίευση της πρωθυπουργού της Δανίας: