Αντιμέτωπος με καταγγελίες για ασέλγεια βρίσκεται ο 50χρονος φύλακας του μουσείου στη Νίσυρο, ο οποίος κατηγορείται πως έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο. Ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή του ήταν ανήλικος μαθητής.

Αμέσως μετά, το κουβάρι για όσα εξελίσσονταν στο νησί των Δωδεκανήσων άρχισε να ξετυλίγεται και τα στόματα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.

«Μας ανέφερε ότι τον έχει καλέσει σπίτι του»

Όπως ανέφερε μητέρα άλλου αγοριού στο MEGA «το δικό μου το παιδί ήρθε τη Δευτέρα το απόγευμα όταν είχε πάρει ήδη το θέμα διάσταση, οπότε είπε ‘θέλω να σας μιλήσω, αφορά και εμένα’. Ανεβαίνει στο δωμάτιο, κατεβαίνει και μας δείχνει κάποια προφυλακτικά. Του λέμε ‘τι είναι αυτά;’.

Είναι παίκτης στην ομάδα ο γιος μου, 14,5 στην ηλικία και στον τελευταίο αγώνα που είχαν, τον είχε προσελκύσει στο λιμάνι της Ρόδου και του τα έδωσε. Μας ανέφερε ότι τον έχει καλέσει σπίτι του. Του έχει δείξει όλα αυτά τα παιχνίδια που έχει, του έκανε πρόταση να πάει να τα δοκιμάσει.

Του έβρισκε συχνά δικαιολογία να πάει, δήθεν ‘έλα να σου δώσω κάτι’ και πήγαινε και τελικά τού έδινε προφυλακτικά. Από πέρυσι το καλοκαίρι γίνεται όλη αυτή η ιστορία με όλη την παρέα των παιδιών, γιατί σήμερα θα καταθέσουν πάνω από επτά παιδάκια».

«Ήταν ατσαλάκωτος, ήταν ο άνθρωπος ο υπέροχος, ο καλοσυνάτος»

Η καταγγέλλουσα συνέχισε λέγοντας πως «δεν είχα καμία εικόνα. Το μόνο που είχε συμβεί πέρυσι λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία, ήταν κάποια παιδιά, τα οποία ήθελε να τα πάρει μονοήμερη εκδρομή αυτός. Ήταν ατσαλάκωτος, ήταν ο άνθρωπος ο υπέροχος, ο καλοσυνάτος.

Έβγαζε κάτι πονηρό. Εγώ τον θεωρούσα γλοιώδη. Δεν ήταν το παιδί μου μέσα στα παιδιά με τις ουσίες. Ο δικός μου ήταν μόνο με τα σεξουαλικά αντικείμενα. Έχει δώσει σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας το παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα.

Επίσης ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά ‘φέρτε το κορίτσι σας, θα σας δώσω το κλειδί’. Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθούν και τον καλύπτουν, που έχουν κρύψει τα αντικείμενά του. Κυριακή και Δευτέρα τον είχαν στα σπίτια τους, έβγαιναν οι ίδιοι και μας έλεγαν ‘θα δείτε τι θα πάθετε. Ο … έχει πλάτες. Δεν ξέρετε τι κρύβεται από πίσω του. Θα σας ρημάξουμε».

«Κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός και έδειχνε κα τα sex toys μαζί με βίντεο»

Από τη μεριά της, συγγενής άλλου θύματος, υποστήριξε: «Εγώ ως συγγενής του θύματος, όταν έμαθα ό,τι γινόταν, είχα μπει σε ένα σοκ. Ως γνωστόν η οικογένειά μας έχει μεγάλες επιπτώσεις, όπως και οι οικογένειες που βγήκαν να μιλήσουν. Πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί και ενωμένοι. Ο συγγενής μου είναι ένα μικρό παιδί και έχει αρχίσει να είναι απόμακρος, να μη θέλει να μιλήσει, να φοβάται.

Άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του μετά από ό,τι μάθαμε. Μας είπε ότι όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός και έδειχνε κα τα sex toys μαζί με βίντεο. Όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε και έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ γι’ αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα, επειδή ‘ξεφοβήθηκε’, μας τα είπε όλα. Είναι αγόρι 13 ετών».

«Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό ή δεν έδιναν σημασία. Περιμένουμε τα παιδιά να μας πουν τι έγινε. Έχω ακούσει από διάφορους ανθρώπους ότι υπήρχαν πολλές βοήθειες για αυτόν τον κατηγορούμενο ο οποίος δεν αξίζει να είναι έξω. Ασχολούμαστε μόνο με το τι θα κάνουμε για να μπει στη φυλακή. Είμαστε όλοι ενωμένοι», συμπλήρωσε.