Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του μόλις ενός έτους βρέφους στην Κω.

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο αποκαλύφθηκε ότι το άτυχο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό που είχε καταναλώσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που έφαγε. Ενώ όπως αποκαλύφθηκε δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Αρχικά, οι γιατροί που εξέτασαν το βράδυ του Σαββάτου (20/4) το βρέφος στο νοσοκομείο της Κω, όπου το μετέφεραν οι γονείς του, εντόπισαν μώλωπες, εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος και ύποπτα σημάδια στο κορμάκι του. Γεγονός που τους κινητοποίησε και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Οι μώλωπες και τα σημάδια στο σώμα του βρέφους

Σχετικά με τους μώλωπες στο σώμα του παιδιού, ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, ή από κάποια ατυχήματα.

Οι γονείς πρόκειται να συλληφθούν για θανατηφόρα έκθεση και τη Δευτέρα (22/4) να περάσουν το «κατώφλι» του εισαγγελέα. Εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι, το βρέφος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το βράδυ του Σαββάτου (20/4) από τους γονείς του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κω με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι χρειαζόταν, ωστόσο το κοριτσάκι δεν επανήλθε στην ζωή. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς στο αναπνευστικό του σύστημα υπήρχαν τροφές με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου.

Οι γονείς είναι ηλικίας 20 και 21 ενός ετών. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 10 άτομα, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το aegeanews, το ζευγάρι είχε μεταβεί στο νησί για την τουριστική σεζόν από την κεντρική Ελλάδα.

Το χρονικό

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού το εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Κω με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε για το συμβάν λίγο μετά τις 9 το βράδυ και έσπευσε προς το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να επαναφέρουν το βρέφος μέσα στο ΕΚΑΒ με ΚΑΡΠΑ δεν κατέστη δυνατό. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.