Αρκετά γρήγορα έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει το απόγευμα της Κυριακής (21/4) για τον εντοπισμό ομάδας ορειβατών από τη Γερμανία, τα μέλη της οποίας δεν είχαν εμφανιστεί εγκαίρως στο σημείο που είχαν συνεννοηθεί με τον οδηγό τους.

Οι δώδεκα Γερμανοί είχαν ξεκινήσει πεζοπορία από τη Λίμνη Πηγών Αώου με κατεύθυνση προς τη Βωβούσα και είχαν δώσει ραντεβού με τον συνοδό τους προκειμένου να επιστρέψουν. Από τη στιγμή που η ώρα πέρασε και δεν είχε υπάρξει κάποια επικοινωνία, ο άνδρας ειδοποίησε τις Αρχές προκειμένου ν’ αρχίσει η έρευνα.

Κατά πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τοπικά Μέσα, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων κινητοποιήθηκαν ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άτομα από το Κλιμάκιο Μετσόβου, ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άτομα από το Κλιμάκιο Μηλιωτάδων και ένα πυροσβεστικό όχημα με τρία άτομα από την 5η ΕΜΑΚ.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, οι Γερμανοί ορειβάτες χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να καλύψουν την απόσταση και να βρεθούν στο σημείο συνάντησης.

Όταν έφτασαν, διαπιστώθηκε πως άπαντες ήταν καλά στην υγεία τους και η επιχείρηση έληξε όσο γρήγορα οργανώθηκε.