Περιοδείες σε όλη τη χώρα ξεκινά από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πλέον κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη και στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου. Το μεσημέρι, θα μεταβεί στην Καλλονή, όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Δυτικής Λέσβου και θα έχει συνάντηση με πολίτες, ενώ στη συνέχεια θα πάει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Περιοδείες παντού

Ο προεκλογικός σχεδιασμός του κ. Μητσοτάκη προβλέπει περιοδείες σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει στις πλάτες του τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ με ένα διπλό στόχο. Να προβάλλει το δίλλημα «σταθερότητα ή αβεβαιότητα» με το οποίο επιχειρεί να προσδώσει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στη μάχη για το Ευρωκοινοβούλιο. «Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα» αναμένεται να τονίσει προσθέτοντας ότι ένα καλό αποτέλεσμα θα τους επιτρέψει να μπορέσει να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δρομολογήσει και τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα.

Στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις πολιτικές της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό αλλά και στα οφέλη που έχει για τα νησιά του Αιγαίου η χορήγηση ευνοϊκού καθεστώτος για τη βίζα σε Τούρκους πολίτες. Όπως τόνισε χθες από τις Βρυξέλλες το νέο καθεστώς χορήγηση βίζας αποτελεί μια σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας και παράλληλα είναι μία απόδειξη της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων προς όφελος και των δύο λαών.

Στις περιοδείες του ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, ενώ πέραν των νησιών βάρος θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα και στις περιοχές όπου το κυβερνών κόμμα καταγράφει απώλειες.

Χαμόγελα στο Μαξίμου

Στο Μ. Μαξίμου υποδέχθηκαν με χαμόγελα τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης που δείχνουν να έχουν ανακοπεί οι διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο των ποσοστών της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή έρευνα της Metron Analysis για το Mega, η ΝΔ έχε ανεβάσει κατά μία μονάδα τα ποσοστά της (32,3%) ενώ παράλληλα μειώνονται τα ποσοστά του Βελόπουλου.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες , η τάση φθοράς του κυβερνώντος κόμματος «φρέναρε», ενώ η ΝΔ άρχισε και πάλι να «τσιμπάει» και από τα δεξιά της, αλλά και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.