Απαλά, παχουλά μάγουλα και μέτωπα χωρίς ρυτίδες είναι τα χαρακτηριστικά των προσώπων που αγαπούν το bottox και τα filler. Μια νέα, όμως, εμφάνιση, αρχίζει να γίνεται η αγαπημένη των σταρ του Χόλιγουντ που θέλουν να κάνουν δίαιτα και ακούει στο όνομα «το πρόσωπο του Ozempic».

Διασημότητες όπως ο ηθοποιός Τζον Γκούντμαν, ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς, η 71χρονη σύζυγος του Όζι Όσμπορν, Σάρον και η Τζέσικα Σίμπσον είναι μερικές διασημότητες που έχουν αποκτήσει αυτό το πρόσωπο που διακρίνεται για τα «βυθισμένα» μάτια, τα ισχνά μάγουλα και το κρεμασμένο δέρμα!

Υπενθυμίζουμε ότι το ozempic είναι ένα ενέσιμο φάρμακο, που περιέχει την ουσία σεμαγλουτίδη, η οποία ωθεί το σώμα να παράξει περισσότερη ινσουλίνη και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Η συγκεκριμένη ουσία έχει λάβει έγκριση και χρησιμοποιείται ευρέως στην Αμερική ως φάρμακο και για την θεραπεία της παχυσαρκίας.

Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022 γράφτηκαν περισσότερες από εννέα εκατομμύρια συνταγές για το Ozempic, καθώς το φάρμακο κατακτά τις ΗΠΑ.

«Το πρόσωπο του Ozempic είναι ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά που βλέπουμε όταν οι ασθενείς έχουν ταχεία ή τακτική απώλεια βάρους. Βλέπουμε απώλεια όγκου στο πρόσωπο και όταν χάνουμε λίπος στο πρόσωπο βλέπουμε σημάδια όπως ότι τα μάγουλα είναι πιο βυθισμένα, πιο κρεμασμένο το δέρμα και υπάρχει ένα γενικότερο κοίλωμα των χαρακτηριστικών. Μερικές φορές αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να δείχνει πραγματικά μεγαλύτερος – επειδή το λίπος στα μάγουλά μας είναι αυτό που μας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση» είπε η Dr Smita Ramanadham, πλαστικός χειρουργός στο Νιού Τζέρσεϊ σύμφωνα με την Daily Mail.

Η δρ. Sue Decotiis, ειδικός στην απώλεια βάρους που έχει συνταγογραφήσει το Ozempic σε χιλιάδες ασθενείς, πρόσθεσε ότι η απώλεια βάρους είναι πιο δραματική σε όσους έχουν μακρύτερα πρόσωπα λόγω του τρόπου με τον οποίο τεντώνεται το δέρμα.

Γκούντμαν και Όσμπορν στην… κορυφή του Ozempic

Στην κορυφή της λίστας των διασημοτήτων που το πρόσωπό τους έχει αλλάξει δραστικά είναι ο ηθοποιός Τζον Γκούντμαν. Ο 71χρονος έχει χάσει 200 κιλά σε περισσότερο από μια δεκαετία, τα οποία αποδίδει στην κατανάλωση μικρότερων μερίδων, στον καθημερινό περίπατο με τα σκυλιά του, στη ζάχαρη και το αλκοόλ που έβγαλε από τη διατροφή του. Αν και δεν έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποίησε το Ozempic, οι φωτογραφίες του σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα τον έδειχναν πάρα πολύ αδυνατισμένο.

Στις γυναίκες celebrities φιγουράρει η 71χρονη Σάρον Όσμπορν η οποία αποκάλυψε ότι έχασε 42 κιλά με το Ozempic και στη συνέχεια «δεν μπορούσε να σταματήσει να χάνει βάρος».

«Όταν κοιτάζετε την προηγούμενη φωτογραφία, το πρόσωπό της είναι πολύ πιο γεμάτο και έχει περισσότερο όγκο.
‘Αλλά όταν κοιτάζω τη μεταγενέστερη φωτογραφία, τα μάτια της, το πρόσωπό της, είναι πιο βυθισμένο, τα μάγουλά της δεν είναι τόσο γεμάτα. Το πρόσωπό της μοιάζει σαν να λιμοκτονούσε» είπε η Dr Smita Ramanadham.