Πλέον, οι γυναίκες μετά την καταγγελία θα μπορούν να αξιολογήσουν την αντιμετώπιση που είχαν από την αστυνομία μέσω ενός ειδικού εγγράφου. Μετά τη δολοφονία της Κυριακή Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων, η αστυνομία αλλάζει το πρωτόκολλό της και εντάσσει νέες διαδικασίες.

Το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA το ειδικό έγγραφο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να αξιολογήσουν την αντιμετώπιση που είχαν από την αστυνομία.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν είναι «αν δόθηκε επαρκής χρόνος για να περιγράψουν όσα συνέβησαν», «σας ζητήθηκαν πληροφορίες για ιστορικό κακοποίησης ή προγενέστερα περιστατικά; (σε περίπτωση που υπήρχαν)», «ενημερωθήκατε ότι έχετε τη δυνατότητα να μεταφερθείτε άμεσα σε ασφαλές μέρος;».

Στο σύνολό τους οι ερωτήσεις αξιολόγησης φθάνουν τις 18. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την φόρμα αξιολόγησης σχολιάζοντας ότι είναι υποτιμητικό, καθώς θυμίζει αξιολόγηση ξενοδοχείου ή εστιατορίων.

Το νέο βίντεο που «καίει» τον σκοπό

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Live News συμπληρώνει το παζλ, για το έγκλημα στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων. Ξεδιαλύνει το μοναδικό σημείο που παρέμενε θολό από την αρχή. Το πότε έφτασε ο δολοφόνος της Κυριακής στο σημείο με το μηχανάκι του και το πότε ξεκίνησε την αρρωστημένη και φρικιαστική πισώπλατη επίθεση στην 28χρονη κοπέλα.

Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα. Από τη στιγμή που κάμερα ασφαλείας καταγράφει την άφιξη του 39χρονου μέχρι την ώρα που εδώ βγάζει το κουζινομάχαιρο που είχε βάλει στην τσέπη του και κρατούσε, για να σκοτώσει την πρώην κοπέλα του.

Είναι εικόνες σκληρές που έρχονται να πλαισιώσουν μια σειρά από ντοκουμέντα και αποκαλύψεις του Live News για το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα. Πλάνα που φωτίζουν μια σειρά από λάθη και αστοχίες που έγιναν εκείνη τη νύχτα και οδήγησαν στη δολοφονία της Κυριακής. Της 28χρονης, που ενώ πήγε να ζητήσει βοήθεια σε αστυνομικό τμήμα, την άφησαν απροστάτευτη στα χέρια του δολοφόνου της.

Eίναι το πρώτο καρέ στο νέο βίντεο ντοκουμέντο. Με ένα περιπολικό κάτω από το αστυνομικό τμήμα. Αν εκείνη τη νύχτα είχαν μεταφέρει με αυτό την άτυχη Κυριακή στο σπίτι της, όπως ζήτησε η κοπέλα από την αξιωματικό υπηρεσίας και στη συνέχεια από τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, τίποτα από τα όσα ακολούθησαν δεν θα είχε συμβεί. Το περιπολικό όμως παρέμεινε παρκαρισμένο.

«Αποκλείεται ο σκοπός να μην το βλέπει»

O Σταύρος Mπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μίλησε στο LIVE NEWS για το νέο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας. «Βλέπουμε πως ο δράστης είχε στη ζώνη το μαχαίρι, στρατιωτικά. Αυτό δείχνει πως το είχε προσχεδιασμένο. Τι δεν θυμάται; Ο σκοπός αποκλείεται να μην το βλέπει. Έστω με την περιφερειακή του όραση. Πώς δεν το είδε; Το είδε και δεν έδωσε καμία σημασία. Δεν νομίζω ότι το έκανε επίτηδες αλλά νομίζω πως ήταν παγερά αδιάφορος».