Το νέο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Live News συμπληρώνει το παζλ, για το έγκλημα στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων. Ξεδιαλύνει το μοναδικό σημείο που παρέμενε θολό από την αρχή. Το πότε έφτασε ο δολοφόνος της Κυριακής στο σημείο με το μηχανάκι του και το πότε ξεκίνησε την αρρωστημένη και φρικιαστική πισώπλατη επίθεση στην 28χρονη κοπέλα.

Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα. Από τη στιγμή που κάμερα ασφαλείας καταγράφει την άφιξη του 39χρονου μέχρι την ώρα που εδώ βγάζει το κουζινομάχαιρο που είχε βάλει στην τσέπη του και κρατούσε, για να σκοτώσει την πρώην κοπέλα του.

Είναι εικόνες σκληρές που έρχονται να πλαισιώσουν μια σειρά από ντοκουμέντα και αποκαλύψεις του Live News για το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα. Πλάνα που φωτίζουν μια σειρά από λάθη και αστοχίες που έγιναν εκείνη τη νύχτα και οδήγησαν στη δολοφονία της Κυριακής. Της 28χρονης, που ενώ πήγε να ζητήσει βοήθεια σε αστυνομικό τμήμα, την άφησαν απροστάτευτη στα χέρια του δολοφόνου της.

Eίναι το πρώτο καρέ στο νέο βίντεο ντοκουμέντο. Με ένα περιπολικό κάτω από το αστυνομικό τμήμα. Αν εκείνη τη νύχτα είχαν μεταφέρει με αυτό την άτυχη Κυριακή στο σπίτι της, όπως ζήτησε η κοπέλα από την αξιωματικό υπηρεσίας και στη συνέχεια από τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, τίποτα από τα όσα ακολούθησαν δεν θα είχε συμβεί. Το περιπολικό όμως παρέμεινε παρκαρισμένο.

«Αποκλείεται ο φρουρός να μην το βλέπει»

O Σταύρος Mπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μίλησε στο LIVE NEWS για το νέο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας. «Βλέπουμε πως ο δράστης είχε στη ζώνη το μαχαίρι, στρατιωτικά. Αυτό δείχνει πως το είχε προσχεδιασμένο. Τι δεν θυμάται; Ο σκοπός αποκλείεται να μην το βλέπει. Έστω με την περιφερειακή του όραση. Πώς δεν το είδε; Το είδε και δεν έδωσε καμία σημασία. Δεν νομίζω ότι το έκανε επίτηδες αλλά νομίζω πως ήταν παγερά αδιάφορος».

Ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή ο δράστης

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος,  μίλησε στο LIVE NEWS για τον δράστη. Στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να παραμείνει στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών, οδηγήθηκε σήμερα (15/4) ο δράστης της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβας, την οποία σκότωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε εκεί από το Τζάνειο νοσοκομείο, από όπου πήρε εξιτήριο. Στις φυλακές Κορυδαλλού θα βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, προκειμένου να βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση.

Όπως επισήμανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», σχετικά με το νέο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητάς, πως ο δράστης βρίσκεται ακριβώς στην ευθεία του φρουρού, την ώρα που δράστης έβγαζε το μαχαίρι.

Σχετικά με τις καταθέσεις, είπε πως αναμένεται η κατάθεση της μητέρας της 29χρονης ενώ ο πατέρας της έχει καταθέσει στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Την ίδια, ώρα το Εσωτερικών Υποθέσεων κάνουν έρευνα, προκειμένου να τεκμηριώσουν τα λάθη που έγιναν.

Σε σχέση με τον δράστη, είπε πως έχει γίνει μία αρχική πραγματογνωμοσύνη, η οποία έδειξε πως είχε προβλήματα και πλέον ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή. Επίσης, δείχνει τη λάθος διαχείριση που έγινε κατά την αρχική σύλληψή του στον Κορυδαλλό.

Προαυλίζεται και βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση ενώ τον έχει επισκεφτεί μια συγγενής του. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του λένε πως ακόμα δεν έχει επίγνωση του τι έχει συμβεί ενώ συνεχίζει να μιλά σε Ενεστώτα όταν αναφέρεται στην Κυριακή.