«Είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση», αποκρίθηκε η Σοφία Μπεκατώρου, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, κληθείσα να σχολιάσει την παλαιότερη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα για τη στάση ορισμένων γυναικών.

Μιλώντας την Πέμπτη στον ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, εξέφρασε την άποψη ότι «το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει, κάνοντας την κίνηση που πρέπει».

Η κ. Μπεκατώρου θέλησε να υπενθυμίσει στον γνωστό δημοσιογράφος ότι «238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/σύζυγο τους κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα» και συμπλήρωσε πως «δεν φανταζόμαστε πράγματα, έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούν λύσεις».

Κατά την πρωτεργάτρια του metoo στην Ελλάδα, «δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο να έχουν απαρχαιωμένες αλλά να είναι και οι προσωπικές τους απόψεις».

«Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ, όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε», κατέληξε η ολυμπιονίκης.

Τσαμπάζη: «Δεν έχει υποστεί παρέμβαση η δήλωση για τον σατράπη»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της δημοσιογράφου Δώρας Τσαμπάζη, επίσης υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των προκριματικών της Κυριακής.

Από το στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤΡΑ, η σύμβουλος του κόμματος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται «να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που θεωρώ ότι όχι απλά δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι όλα ακόμη βαθιά ριζωμένα».

Αναφερόμενη ονομαστικά στον Δημήτρη Παπανώτα η σύζυγος του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Νικολαΐδη ανέφερε ότι «είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του. Το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα και στον σατράπη δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρόλα αυτά, αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την κυρία Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στα θεσμικά όργανα και εκείνα να αποφασίσουν».

Υπογράμμισε επίσης πως «ο κ. Παπανώτας, όπως και εγώ, έχει επιλεγεί μέσα από αυτή την καινούργια διαδικασία των προκριματικών, άρα ο κόσμος αποφάσισε να είναι εκεί. Νομίζω πρέπει να το εξετάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν εγώ θεωρούσα ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις μου θα ζητούσα ολόκληρο το βίντεο να το καταθέσω εκεί που πρέπει για να είμαι εντάξει. Εγώ στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπανώτα διάβασα σε μια παλαιότερη ανάρτησή μου. Πριν ένα μήνα δεν είναι παλιό, είναι φρέσκο είναι τωρινό, παλιό είναι πριν πολλά χρόνια που πολλοί έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε άποψη. Εύχομαι να έχει παραποιηθεί αυτό και περιμένω το αληθινό το βίντεο».