5 το πρωί: Εν αναμονή της ισραηλινής επίθεσης στο Ιραν – Αντι-drone θόλος αλά Ισραήλ στην Ελλάδα – Οι influencers στο στόχαστρο της ΕΕ

Την απόφαση να αντεπιτεθεί στο Ιράν και στους «δορυφόρους» του έχει λάβει ο Νετανιάχου, με το χρονοδιάγραμμα και την έκταση του χτυπήματος να βρίσκονται υπό εξέταση. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι το Ισραήλ επιδιώκει να περιορίσει την επίθεση για να αποφύγει πιθανό περιφερειακό πόλεμο.

1

Αποφασίζει για την επίθεσή του στο Ιράν το Ισραήλ

2

Αντιαεροπορικό αντι-drone θόλο αλά Ισραήλ ετοιμάζει η Ελλάδα

  • Η Ελλάδα αποκτά θόλο: Τη δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης στα πρότυπα του Ισραήλ έχει δρομολογήσει η Ελλάδα, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με την σχετική δαπάνη να εντάσσεται στην ατζέντα του 2030.
  • Η στόχευση: Στόχος είναι μέχρι το 2030 η χώρα να έχει έναν γενικό αντιαεροπορικό, αντιβαλλιστικό και αντι-drone θόλο, ο οποίος θα περιλαμβάνει συστήματα αντίστοιχα με του Ισραήλ. Ζητούμενο είναι να καλυφθούν σε όλη την επικράτεια οι κίνδυνοι σε μεγάλα, μεσαία και μικρά ύψη αλλά και οι κίνδυνοι που πλέον αποτελούν τα οπλισμένα και μη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
  • Η ακτινογραφία του θόλου: Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας και τα αντιαεροπορικά συστήματα όπως οι συστοιχίες Πάτριοτ θα αποτελέσουν τον μεγάλο θόλο και μέσα σε αυτόν θα είναι οι κατά τόπους αεράμυνες και άμυνες κατά των drones με συστήματα όπως οι πύραυλοι HAWK και πιθανότατα κάποιο άλλο σύστημα αντίστοιχο του ισραηλινού Barak.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers

  • Στο μικροσκόπιο οι influencers: Στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για έλεγχο σε όλες τις πλατφόρμες των social media για τον εντοπισμό «influencers» που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες, προωθούν και διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες επώνυμων εταιρειών, συμμετείχε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά σε 576 «influencers» από όλη την Ευρώπη, ενώ οι 20 εξ αυτών προέρχονται από την Ελλάδα.
  • Όσον αφορά τους Ελληνες: Από τον έλεγχο στους Έλληνες «influencers», διαπιστώθηκε ότι ενώ το 100% ασκεί εμπορική δραστηριότητα, μόνο το 25% γνωστοποιεί στον καταναλωτή ότι το περιεχόμενο των αναρτήσεων έχει εμπορικό σκοπό. Σε ποσοστό 50% δεν παρέχουν σαφή ενημέρωση στον καταναλωτή σχετικά με την εμπορική τους ταυτότητα, ενώ από αυτούς που διατηρούν δικές τους ιστοσελίδες πώλησης μόλις το 50% δηλώνει ότι είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
  • Τα στατιστικά της Ευρώπης: To 78% των «influencers» της ΕΕ ασκούν εμπορική δραστηριότητα, ωστόσο μόνο το 36% αυτών είναι εγγεγραμμένοι σε εμπορικό μητρώο στη χώρα τους. Παράλληλα, σε ποσοστό 30%  δεν παρέχουν πλήρη στοιχεία σχετικά με την εταιρεία τους. Από τους 576 «influencers» που ελέγχθηκαν, για τους 358 προβλέπεται περαιτέρω έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για την επιβολή της καταναλωτικής νομοθεσίας σε εθνικό επίπεδο.
4

Κατάρρευση κτηρίου με έναν νεκρό στο Πασαλιμάνι

  • Καταπλακώθηκε από μπάζα: Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι που οδήγησε στον θάνατο έναν 31χρονο. Το θύμα, αστυνομικός στο επάγγελμα, έκανε οικοδομικές εργασίες για να συμπληρώσει το μηνιαίο εισόδημα του όταν, από λάθος των εργατών, υποχώρησε ο πάνω όροφος καταπλακώνοντας τον άτυχο άνδρα.
  • Κρατείται ο εργολάβος: Με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί ενώ εξακολουθεί να κρατείται ο εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.
  • «Ακατάλληλο κτίριο»: Πρώην ένοικος του σπιτιού που κατέρρευσε αποκάλυψε πως το σπίτι ήταν ακατάλληλο. «Είχα κάνει καταγγελία στο Υγειονομικό και δέχθηκα απειλές από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη» ανέφερε στην κάμερα του Live News.
5

Στα ημιτελικά του Champions League Ρεάλ και Μπάγερν Μονάχου

  • Η πρόκριση της Ρεάλ: Με ήρωα τον Αντρέι Λούνιν και μοιραίους τους Μπερνάρντο Σίλβα και Ματέο Κόβατσιτς, η Ρεάλ απέκλεισε την κάτοχο Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ με 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 1-1) και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.
  • Η πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου: Την ίδια ώρα, η Μπάγερν Μονάχου με γκολ του Κίμιχ στο 63ο λεπτό της συνάντησης επικράτησε της Άρσεναλ στη Γερμανία και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα κατάφερε να προκριθεί και εκείνη στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 
  • Οι σημερινοί αγώνες: Οι ευρωπαϊκοί αγώνες συνεχίζονται σήμερα, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να διεκδικούν την πρόκριση τους στους «4» του Conference League.  Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στις 22:00 τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, θέλωντας να υπερασπιστούν τη νίκη τους με 3-2 στον πρώτο αγώνα. Επίσης στις 22:00, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, θέλοντας να ανατρέψει την ήττα με 1-0 που είχε γνωρίσεη την προηγούμενη εβδομάδα στο Βέλγιο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr