Επίσκεψη στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου εδρεύει η βιομηχανία ΛΑΡΚΟ, πραγματοποίησε την Τετάρτη (17/4) ο Αλέξης Χαρίτσης προκειμένου, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που «βρίσκονται πλέον σε απόγνωση».

«Είναι πραγματικά εξοργιστικό το ότι το ίδιο πολιτικό προσωπικό το οποίο τη δεκαετία του 2000 χρησιμοποίησε τη ΛΑΡΚΟ ως λάφυρο για πελατειακές πολιτικές, είναι αυτό το οποίο σήμερα οδηγεί αυτή την πολύ σημαντική βιομηχανία στο ξεπούλημα» σημείωσε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την «αποκλειστική ευθύνη για την διαδικασία ξεπουλήματος αυτής της τόσο σημαντικής βιομηχανίας».

«Οδηγούμαστε στην πλήρη διάλυση»

Κατά τον κ. Χαρίτση η ΝΔ «δεν έκανε απολύτως τίποτα για να περιορίσει το ενεργειακό κόστος, δεν ενίσχυσε τη ΛΑΡΚΟ ούτε και καμία ενεργειακή βιομηχανία της χώρας μας. Δεν έκανε απολύτως τίποτα για να στηρίξει μία παραγωγική δραστηριότητα, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για την εθνική μας οικονομία. Βρισκόμαστε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην εποχή στην οποία το νικέλιο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ορυκτό προϊόν. Θα έπρεπε γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, με τον εκσυγχρονισμό της, με την δημόσια επένδυση σε αυτή, να δημιουργηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία η οποία θα στηρίξει συνολικά τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας».

Όπως συμπλήρωσε επίσης ο πρώην υπουργός «βλέπουμε ότι οδηγούμαστε στην πλήρη διάλυση αυτής της βιομηχανίας», την ίδια στιγμή που «έχουμε εκατοντάδες εργαζόμενους, 900 εργαζόμενους σχεδόν, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους εξαπατά, τους κοροϊδεύει και έχουν φτάσει πλέον στο σημείο της απόγνωσης».

Η Νέα Αριστερά, σύμφωνα με την επισήμανση του επικεφαλής της, στέκεται «δίπλα τους, δίπλα στον αγώνα τους, γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, είναι ένας αγώνας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Είναι ένας αγώνας για όλους τους εργαζόμενους, για τη βιομηχανία, για την παραγωγή στη χώρα μας».

«Δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την ελληνική οικονομία χωρίς βιομηχανική παραγωγή», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.