Στις 21 Απριλίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων το βιβλίο «Πεντανόστιμα: Ελληνικό Πάσχα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Το τραπέζι της Λαμπρής, της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, στρώνεται με χαρά και γεμίζει λαχταριστές αλμυρές και γλυκές συνταγές, που υμνούν την παράδοση και ανακινούν αναμνήσεις.

Ένα ακόμη συλλεκτικό βιβλίο της αγαπημένης μας σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία ανατρέχει στα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας, για να δημιουργήσει μια σειρά από συνταγές που περιγράφουν την αληθινή γεύση του Πάσχα. Μαγειρέματα, που μαρτυρούν μεράκι κι αγάπη για την κουζίνα και θυμίζουν τα παλιά νοικοκυριά και τα σπίτια των νησιών και των χωριών μας, είναι βέβαιο ότι θα σας παρακινήσουν να ζήσετε με ευλάβεια την ιεροτελεστία της Μ. Εβδομάδας και να φτάσετε στην κορύφωση της Ανάστασης και της Λαμπρής με τραπέζια γεμάτα από νοστιμιές που δε θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Στο βιβλίο θα βρείτε συνταγές με σαλάτες, ορεκτικά αλλά και πολλά συνοδευτικά για το Αναστάσιμο τραπέζι του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, μερακλίδικους μεζέδες με εντόσθια, όπως τις συνηθίζουμε σε πολλά μέρη της χώρας μας, αρνάκι ή κατσικάκι, μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους, αλλά και συνταγές με μοσχάρι για εκείνους που δεν προτιμούν τα αμνοερίφια. Επίσης, στα Πεντανόστιμα του Πάσχα, θα βρείτε συνταγή για παραδοσιακό τσουρέκι με ίνες και κλωστές, όπως το αγαπούν όλοι, κουλουράκια του ονείρου και γλυκά που θα εντυπωσιάσουν και θα ξετρελάνουν όλους τους καλεσμένους σας.

Δοκιμάστε να φτιάξετε Λαμπρόπιτες του Αιγαίου, τις πασχαλινές τυρόπιτες των νησιών μας, μοσχοβολιστές λεποντιές με φέτα, Ρουμελιώτικα γαρδουμπάκια που συντροφεύουν τέλεια το κρασί μας, μαστέλο Σίφνου και Κυπριακό ταβά με παϊδάκια, αρνάκι με αγκινάρες ή αρνάκι με ανοιξιάτικα χόρτα και φρέσκα μπιζέλια για να γεμίσετε το σπιτικό σας με τις μυρωδιές της άνοιξης και να ταξιδέψετε νοητά στην παιδική σας ηλικία και την κουζίνα της γιαγιάς σας.

Για γλυκό, πειραματιστείτε με τις γλυκές τυρόπιτες της Λαμπρής, που μεγαλουργούν στα νησιά μας, τη ζουμερή γιαουρτόπιτα που είναι ιδανική για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, το τιραμισού λεμόνι αλλά και τις τραγανές μαρέγκες με τις φράουλες και το καβουρντισμένο αμύγδαλο, που δε θα χορταίνετε να τις φτιάχνετε, ξανά και ξανά, όλη την άνοιξη.

Εκτός από τις συνταγές, η Αργυρώ μοιράζεται μαζί μας τις παραδόσεις του Ελληνικού Πάσχα, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές και tips για να έχει κάθε μαγείρεμά μας απόλυτη επιτυχία και μας παρακινεί να βιώσουμε τη γιορτή με κατάνυξη και να ακολουθήσουμε τις παραδόσεις για την κάνουμε μια αξέχαστη εμπειρία για τους αγαπημένους μας και ακόμη πιο πολύ για τα παιδιά μας.

«Πεντανόστιμα: Ελληνικό Πάσχα» κυκλοφορούν στις 21 Απριλίου με το Βήμα της Κυριακής.