Τη Δευτέρα, το καλοκαίρι εν μέσω άνοιξης θα διατηρηθεί και μάλιστα θα κορυφωθεί. Το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο, με θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν, ίσως και να ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς.

Αίθριος θα είναι ο καιρός από το πρωί σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές. Το μεσημέρι και ενώ ο ήλιος θα κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Μέχρι το βράδυ, η συννεφιά στη δυτική Ελλάδα θα είναι κατά περιόδους πυκνή , ενώ θα επεκταθεί ανατολικότερα, με αραιή συννεφιά να καλύπτει και τα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου, πλην των Δωδεκανήσων.

Η θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή. Έως 31 στα δυτικά και βόρεια, 32 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 28 – 29 οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου βόρειοι, το πρωί 4 – 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα υποχωρήσουν. Μεταβλητοί στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, που θα στραφούν σε νότιους 2 – 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αραιή συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 30 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς, βόρειοι που θα στραφούν σε νότιους.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια να επικρατεί από το πρωί και για το υπόλοιπο της ημέρας, και αραιή νέφωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 30 βαθμούς, με ήπιους νοτιάδες στον Θερμαϊκό 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει, με το θερμόμετρο στους 26 – 29, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και 30 βαθμούς. Πιο συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι επιστρέφει η αφρικανική σκόνη σε μέτριες ποσότητες.

Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά αναμένονται τοπικές βροχές, και το βράδυ λίγα διάσπαρτα φαινόμενα περιμένουμε στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια πολύ μικρές ποσότητες βροχής.

Την Τετάρτη προβλέπεται συννεφιά σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά θα βρέξει, και στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι λασποβροχές. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή, φτάνοντας οι μέγιστες τους 24 – 26 βαθμούς, με βοριάδες στα πελάγη 5 – 7 μποφόρ.