Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε αντίπαλο στο χωμάτινο Monte Carlo Masters και υποτάσσοντας με 6-1, 6-4 τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της Κυριακής (14/4) κατέκτησε για τρίτη φορά μέσα στην τελευταία τετραετία τον 1000άρι τίτλο.

Με ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του ο Έλληνας τενίστας έκοψε από νωρίς τα φτερά του Νορβηγού κι ολοκλήρωσε ονειρικά την εξαιρετική πορεία του. Ο Ρουντ (Νο8) δεν βρήκε απαντήσεις στο γεμάτο ενέργεια και τακτική παιχνίδι από τον Τσιτσιπά, ο οποίος με όπλο την αυτοπεποίθηση από το σχεδόν απόλυτο του πρώτου σετ έφτασε στον θρίαμβο με break στο δέκατο γκέιμ του δεύτερου.

Το έπαθλο του εκατομμυρίου και το ξέσπασμα

Εκτός του τροπαίου και των πολύτιμων βαθμών για την συγκομιδή του στην παγκόσμια κατάταξη, ο Τσιτσιπάς αποχωρεί από το Πριγκιπάτο του Μονακό και μ’ ένα χρηματικό έπαθλο της τάξεως των 920.000 ευρώ – αυξημένο από πέρυσι κατά 3%.

Λογικό ήταν στο τέλος να ξεσπάσει με το κατόρθωμά του, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο και την κατάκτηση τίτλων. Για τον ίδιο ήταν ο ενδέκατος δικός του σε επίπεδο ATP.