Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπερνάρ που σκόραρε δις στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Λαμίας κι έμεινε ζωντανός στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στη Super League.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σοκάρει τη Λεωφόρο στο 14′, καθώς το 4-4-2 του Τερίμ δεν είχε λειτουργήσει στα πρώτα λεπτά και ο Σλίβκα βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από λάθος του Κώτσιρα και ωραίο τελείωμα.

Λογικό ήταν το 0-1 να φέρει άγχος στους «πράσινους». Ευτύχησαν όμως να ισοφαρίσουν γρήγορα. Ο Αράο έκανε το γύρισμα και Τσέριν στην κίνηση ισοφάριση πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά.

Ως το 45′ ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, με πίεση ψηλά και τον Μπερνάρ να σπαταλά την κορυφαία ευκαιρία για την ανατροπή του σκορ. Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έβγαλαν φάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Η χαμένη ευκαιρία ήταν κάτι που κουβαλούσε ο Βραζιλιάνος και φαινόταν στις αντιδράσεις του. Στο 60′ ήρθε η λύτρωση για τον ίδιο, καθώς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-1 του «τριφυλλιού».

Το γκολ του Μπερνάρ «πάγωσε» τον ρυθμό στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και χωρίς πρόβλημα να κρατά το υπέρ του αποτέλεσμα. Μάλιστα, αν οι παίκτες του Τερίμ ήταν εύστοχοι στην τελική ενέργεια θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το τρίποντο από νωρίς.

Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε και πάλι από τον Μπερνάρ εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο του τριφυλλιού. Η συνεργασία Μπακασέτα – Ιωαννίδη έφερε τον Βραζιλιάνο σε θέση βολής κι αυτός μ’ έναν πανέμορφο σκαφτό σουτ κατά την έξοδο του Κοσέλεφ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Τσέριν, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89′ Ζέκα), Μπακασέτας (89′ Τζούρισιτς), Μπερνάρ (92′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (89′ Γερεμέγεφ), Σπόραρ (71′ Παλάσιος)

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν (71′ Στάνκο), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ (55′ Τόσιτς), Τζανδάρης, Νούνιες (71′ Τσούκαλος), Μάλτσι, Λέικ (56′ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Τσιλούλης