Η εποχή της Neverkusen ανήκει πια στη λήθη. Αν κι απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της Bundesliga, η Μπάγερ του Τσάμπι Αλόνσο έλυσε τα μάγια, ξόρκισε οριστικά μια στείρα παράδοση 120 ετών κι αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Το θριαμβευτικό 5-0 επί της Βέρντερ Βρέμης αποτέλεσε το κερασάκι σε μια τούρτα που είχε ήδη προετοιμαστεί για τη φιέστα. Οι «ασπιρίνες» δεν θα έχαναν μια τέτοια σπάνια ευκαιρία όσο κι αν κάθε φορά που στο παρελθόν έφταναν μέχρι την πηγή έχυναν μοιρολατρικά την καρδάρα με το νερό.

Η Λεβερκούζεν έγινε η 13η διαφορετική ομάδα που κατακτά τον τίτλο στη χώρα, με την Μπάγερν Μονάχου να προηγείται με 32 τρόπαια. Μόνο που εφέτος της ήταν αδύνατο ν’ ανταγωνιστεί την «υπερταχεία» του Ισπανού, η οποία στα πρώτα 29 ματς της σεζόν έχει παραμείνει αήττητη μετρώντας 25 νίκες, έχει σκοράρει 74 γκολ κι έχει δεχθεί μόλις 19.

Με τη λήξη της κυριακάτικης αναμέτρησης οι οπαδοί της Μπάγερ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, συμμετέχοντας σ’ ένα ξέφρενο πάρτι παρέα με τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και τα στελέχη.