Εύκολη λεία αποδείχθηκε ο Άρης για την ΑΕΚ που προτού συμπληρωθούν 16 λεπτά στον αγώνα για τα playoffs της Super League είχε ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων εξασφαλίζοντας μια άνετη νίκη χωρίς να πιεστεί.

Οι γηπεδούχοι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, δεν συνάντησαν σοβαρή αντίσταση από την ομάδα του Μάντζιου και ουσιαστικά έφτασαν σε σκορ νίκης χάρη στα δύο γκολ του Εκι Πόνσε. Ο Αργεντινός επιθετικός χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο για να εκτελέσει δις τον Κουέστα.

Αρχικά στο 9′ ήταν οι Γιόνσον και Χατζισαφί που έκαναν το ένα-δύο από αριστερά. Ο Δανός τροφοδότησε τον Ιρανό κι αυτός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, όπου ο Πόνσε με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Πόνσε έκανε την προβολή και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Κουέστα που έπεσε, αλλά δεν πρόλαβε να διώξει.

Παρά το γρήγορο 2-0 σοβαρή αντίδραση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε. Αντίθετα η ΑΕΚ βρήκε νέα ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος αυτή τη φορά δεν νίκησε τον κίπερ του Άρη.

Βλέποντας ότι η ομάδα του είναι σε άλλο γήπεδο, ο Μάντζιος αποφάσισε να παρέμβει αφήνοντας στα αποδυτήρια τους Ζουλ και Μοντόγια. Χωρίς όμως το αποτέλεσμα να τον δικαιώσει.

Με τον Αρη να μην έχει κάνει τελική στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, να κυκλοφορεί την μπάλα και ν’ απειλεί, αλλά το τρίτο γκολ ήρθε. Δεν χρειάστηκε, άλλωστε! Και μόνο που η τελευταία αλλαγή από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν κεντρικού αμυντικού και δη του Βέλεθ, ο οποίος αντικατέστησε ένα φορ, τον Ανσαριφάρντ, τα λέει όλα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (77′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69′ Λιούμπιτσιτς), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Φερνάντες)

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (46′ Φατόρε), Ρόουζ, Μπράμπετς, Ζιλ (46′ Νταρίντα), Βερστράτε, Παναγίδης, Σαβέριο (64′ Μορόν), Φετφατζίδης (64′ Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ)