Σήμερα στις 11:30 ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί στην Ηλιούπολη. Η προσυγκεντρώση είναι στην πλατεία Φλέμινγκ κι εκεί θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με κάτοικους της περιοχής.

Αυτή είναι μία ακόμη εξόρμηση που γίνεται στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να επικοινωνηθούν οι θέσεις του κόμματος για θέματα όπως η κοινωνική κατοικία, η Υγεία, η Παιδεία και η ακρίβεια που έχει εκτροχιάσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οι θέσεις του ΠαΣοΚ για αυτά τα θέματα προήλθαν μέσα απο διάλογο των τομέων με τους παραγωγικούς φορείς και ο Νίκος Ανδρουλάκης πιστεύει πως με την αναδείξη των συγκεκριμένων προτάσεων το ΠαΣοΚ αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Παράλληλα λογίζεται ως η μόνη αξιόπιστη και σοβαρή πολιτική δύναμη ικανή να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για αυτό κι επιμένει στην επαφή με την βάση και την αμφίδρομη επικοινωνία με αυτή. Για αυτό και δεν ξεχνά ποτέ τα θέματα εκείνα που έχουν αυτό που λέμε «κοινωνικό πρόσημο».

Οι 200 εξορμήσεις του Μαρτίου

Μόνο τον Μάρτιο σύμφωνα με το οργανωτικό της Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκαν 200 εξορμήσεις στη βάση από κλιμάκια του κόμματος.

Σε πολλές από αυτές τις εξορμήσεις μετείχαν και αυτοδιοικητικοί. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα ,καθώς ο νέος δήμαρχος της Ηλιούπολης, ο 40άρης Στάθης Ψυρρόπουλος, στηρίχθηκε προεκλογικά από δυνάμεις του ΠαΣοΚ. Σε προεκλογική του εκδήλωση μάλιστα με θέμα το κυκλοφοριακό και την ενέργεια συμμετείχε στο πάνελ και ο Χάρης Δούκας που λίγες μήνες μετά κέρδισε την αυτοδιοικητική μάχη της Αθήνας απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Το ΠαΣοΚ σε αυτή την πορεία που διανύει προς τις ευρωεκλογές αναμένεται να αντλήσει σημαντικές δυνάμεις από την αυτοδιοίκηση. Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που εξελέγησαν με στήριξη από τη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν έτοιμοι να ανταποδώσουν την προεκλογική βοήθεια και θέτουν τους μηχανισμούς σε εγρήγορση.

Μία ακόμη δεξαμενή ψήφων που βοηθά το ΠαΣοΚ στην αναμέτρηση του Ιουνίου είναι τα επιμελητήρια και οι σύλλογοι που ελέγχει. Το αποτύπωμα του κόμματος σε Δικηγορικούς και Ιατρικούς Συλλόγους, αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο είναι μεγάλο. Αν σε αυτό προσέθσουμε την σπουδάζουσα νεολαία, που αναμένεται να κινητοποιηθεί, αλλά και τους συνδικαλιστές που έχουν δικό τους ισχυρό μηχανισμό, τότε δημιουργείται ένας σημαντικός αριθμός στελεχών ικανός να ανατρέψει τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών.

Η αξιοποίηση του Tik Tok

Προς αυτή την κατεύθυνση της ανατροπής βαδίζει και το επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου, που ενεργοποίησε το μεγάλο όπλο διάχυσης πληροφορίας που ονομάζεται TikTok.

Δηλωτικό στοιχείο της μαζικότητας του μέσου αποτελεί το γεγονός πως μόνο το βίντεο που δείχνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, να συναντά τη μητέρα του Πόπη στο πατρικό του στην Κρήτη και να «ελέγχει» τους χοχλιούς που μαγειρεύει και είναι μπουμπουριστοί, άγγιξε τις 80.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες. Αριθμός που μεγαλώνει αν συνυπολογίσουμε τις επανακοινοποίησεις που έγιναν από πλήθος στελεχών του κόμματος και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το facebook και το Instagram

Επιπρόσθετα, εγκωμιαστικά σχόλια έλαβε η επικοινωνιακή ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη για το βίντεο που δημιουργήθηκε την ημέρα που επισκέφθηκε την Άμφισα. Εκεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνάντησε έναν οπαδό του ΠΑΟΚ που ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αφού συζήτησαν για λίγα λεπτά, τότε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ πήρε πρωτοβουλία κι έκανε βιντεοκλήση στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Έτσι, ο νεαρός οπαδός του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία και μίλησε το είδωλο του, τον ιστορικό αρχηγό της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠαΣοΚ. Μία κίνηση, ανθρώπινη και τρυφερή που σχολιάστηκε θετικά από τους χρήστες της πλατφόρμας.