Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ολοκλήρωσαν με νίκες την κανονική περίοδο της EuroLeague. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι κατέλαβαν την πέμπτη θέση, ενώ οι πράσινοι ήταν δεύτεροι και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Την ίδια ώρα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γνωρίζει ήδη ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση. Αυτή θα είναι η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί φέτος επικράτησαν και τις δύο φορές που βρήκαν απέναντι τους τον Ολυμπιακό.

Σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους, ο Παναθηναϊκός δεν γνωρίζει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει αφού αυτή θα προκύψει από τα play in. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα παίξει είτε με την Μακάμπι, είτε με την Μπασκόνια. Ο αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει την Τρίτη (16/4) στο Βελιγράδι και η νικήτρια θα παίξει κόντρα στους πράσινους με μειονέκτημα έδρας.

Τα ζευγάρια των playoffs

  1. Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Βίρτους ή Εφές
  2. Παναθηναϊκός – Μακάμπι ή Μπασκόνια
  3. Μονακό – Φενέρμπαχτσε
  4. Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Ραντεβού αιωνίων μόνο στον τελικό

Μετά από αυτά τα ζευγάρια ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν μόνο στον τελικό εάν φτάσουν εκεί. Ο Ολυμπιακός εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα θα παίξει με τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι της Ρεάλ με μία εκ των Μπασκόνια, Βίρτους, Μακάμπι και Εφές.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός αν νικήσει είτε την Μπασκόνια είτε την Μακάμπι, τότε θα παίξει στον άλλο ημιτελικό με την νικήτρια του Μονακό – Φενέρμπαχτσε.

Οι διασταυρώσεις στο Final Four

  • Ρεάλ ή Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Βίρτους ή Εφές – 4. Μπαρτσελόνα ή Ολυμπιακός
  • Παναθηναϊκός ή Μακάμπι ή Μπασκόνια – 3. Μονακό ή Φενέρμπαχτσε