Ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε το σπίτι του και τα χαρτιά του στο LIVE NEWS του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ένα ρεύμα στην κοινωνία. Ίσως έχει πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα προς το πρόσωπό μου από την κυβέρνηση. Ίσως έχει βάλει και το ζήτημα των Τεμπών. Πάντως ανεβαίνουμε. Η διαδικασία των προκριματικών έχει μεγάλη απήχηση. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Θέλω και πιστεύω πλέον ότι, με τα δεδομένα που παρατηρώ σήμερα, είναι απολύτως εφικτός να είμαστε πρώτο κόμμα.

Το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένοι.

Ποντάρουν σ’ έναν πρόεδρο που δεν κωλώνει σε τίποτα και δεν είναι πιασμένος από πουθενά.

Δεν είναι αποτυχία, αν χάσουμε με δέκα μονάδες. Αποτυχία θα είναι αν αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Αν συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Ο πήχης είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χτίζουμε ένα κίνημα που βασίζεται έναν κόσμο που ψάχνει μια ανανέωση.

Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική βάση σου. Επιτυχία είναι να είναι ένας πολιτικός αυθεντικός και να μην φοβάται να είναι εκτός πολιτικού συστήματος.

Η τάση μας είναι ξεκάθαρα ανοδική.

Βρισκόμαστε σε μια φάση στην οποία ο πρωθυπουργός βγαίνει στην κοινωνία και συναντά παγωμάρα. Εμείς συναντάμε ένα κύμα.

Δική μου υποχρέωση είναι να επικοινωνώ με άλλα κοινά.

Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν μας συμμερίζεται. Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία, τις προτάσεις και την απήχηση.

Δεν αλλάζουμε, θα μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και είναι η ευκαιρία να δείξουμε στην Ευρώπη πώς χτίζεται ένα αφήγημα σύγχρονης κυβερνώντας Αριστεράς.

Προφανώς υπάρχει ένα θεσμικό ζήτημα με την αστυνομία. Έχουμε αλλάξει τρεις υπουργούς σε εννιά μήνες και δεν είναι αυτή μια σοβαρή κατάσταση. Δεν είμαι κάποιος που βάζει μια κατηγορία ανθρώπων στο ίδιο τσουβάλι. Πολλοί αστυνομικοί είναι λαϊκά παιδιά με καλές προθέσεις. Κάτι όμως δεν πάει καλά. Έχει διαρραγεί η σχέση πολίτη – Αστυνομίας. Πρέπει να την επαναχτίσουμε. Να επιλέγεται ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ από τη Βουλή. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μέριμνα. Προφανώς και να γίνουν προσλήψεις αν χρειάζεται για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

Ό,τι ορίζει το νομικό πλαίσιο για τη χρήση όπλου από τους αστυνομικούς. Είναι ευαίσθητη γραμμή. Είμαι στη φιλοσοφία ότι το όπλο πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή. Αν κάποιος οπλοφορεί, να επέμβει. Πρέπει όμως να επενδύσουμε στην πρόληψη.

Όταν υπάρχει μια κατάσταση από τον νόμο, επιτρέπεται η επέμβαση της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Προασπιζόμαστε όμως το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Εφόσον υπάρχει, τότε οι φοιτητές και η Σύγκλητος να βρουν τη λύση για τις καταλήψεις. Πρέπει να μάθουμε τον λόγο της κατάληψης. Αν πρόκειται για βανδαλισμό, να υπάρξει επέμβαση. Αν όμως είναι διαμαρτυρία, πρέπει να καταλάβουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να βαφτίζουμε κάθε κατάληψη ως ανήθικη ή παράνομη.

Έχω δείξει ξεκάθαρα κομματική γραμμή και είμαι στον δρόμο μιας ανανέωσης του κόμματος.

Δεν φοβάμαι να συγκρουστώ μέσα στο κόμμα, ακούω μόνο τη βάση. Δεν το έχω αποδείξει; Τον Αλ. Τσίπρα τον αγαπάω και με αγαπάει κι εκείνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής από ποτέ ιδεολογικά.

Μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία στην 25η Μαρτίου, ας κοιτάξουν όμως τον καθρέπτη για τοξικότητα.

Άκουσα σήμερα το πρωί τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Ο Έλληνας πρέπει να ξέρει ότι ο πρωθυπουργός του προεκλογικά τού είπε ψέματα. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο πρωθυπουργός αν έπρεπε να μπαζωθεί ο χώρος; Για ποιον λόγο είπε ψέματα;

Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αλλά οι ρυθμοί είναι τραγικοί. Δεν μετρά μόνο η έκβαση.

Είμαστε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στο 0% για τα βασικά αγαθά και στη μείωση του ΦΠΑ στο κατώτατο όριο για τη βενζίνη. Οι έμμεσοι φόροι είναι απαράδεκτοι στη χώρα.

Η καλύτερη Υγεία είναι μια φοροαπαλλαγή για τον πολίτη.

Αλλάζουμε τον φόρο στα μερίσματα και πάει στην ατομική κλίμακα. Είναι αναπτυξιακό και δίκαιο μέτρο. Θα ενισχύσει την ανάπτυξη. Γιατί υπάρχει πλεόνασμα σχεδόν 2 δισ.

Θα έχουμε σταθερό φορολογικό κώδικα για τουλάχιστον μια δεκαετία για να σπάσει και ο φαύλος κύκλος έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη – κράτους.

Η πολιτική για μένα δεν είναι επάγγελμα. Άλλοι βιοπορίζονται από αυτήν. Είναι λειτούργημα η πολιτική.

Έχουμε πολλά ικανά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς δεν ήταν τόσο προβεβλημένα. Το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη του 2023 θα το δείξει κάποιο ντοκιμαντέρ.

Αυτές οι βλακείες περί Ντέλαγουερ είναι βλακείες γιατί στις ΗΠΑ φορολογείσαι εκεί που δραστηριοποιείσαι, όχι την έδρα της εταιρίας.

Έβγαλαν υπονοούμενα ότι υπάρχει φορολογικός παράδεισος στην Αμερική. Αυτή τη συζήτηση την άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως αντιπερισπασμό για τα Τέμπη. Μέχρι ν’ ανοίξει η συζήτηση, εγώ έτρεψα τις διαδικασίες του πόθεν έσχες. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν έχω προλάβει να μαζέψω κάποια πράγματα. Θα τα παρουσιάσω οικειοθελώς τα στοιχεία.

Δεν έχω να κρύψω τίποτα, θα τηρήσω τον νόμο. Δεν έχω καθίσει να μετρήσω το οργανόγραμμα των εταιριών, μία ήταν μητρική. Όλα ήταν εκεί μέσα.

Είναι δυνατόν να μιλά έτσι για την ομογένεια; Τι είμαστε εισαγόμενοι ψήφοι; Για ποιο λόγο είμαι εισαγόμενος; Υπονοοεί ότι είμαι Αμερικανάκι, ξένος. Ότι αυτός είναι ντόπιος Ελληναράς. Είμαι εξίσου Έλληνας και σέβομαι τον Έλληνα πολίτη. Δεν υπάρχουν εισαγόμενοι αρχηγοί και βουλευτές. Είμαστε όλοι Έλληνες.

Ποιο είναι το πόθεν του πρωθυπουργού; Ποιο είναι το πόθεν της ΝΔ; Πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ όταν το χρέος της δεν πληρώνεται;

Είναι θέμα του κ. Ανδρουλάκη να αποδείξει πως δεν είναι εκβιαζόμενος. Από τη στάση του δεν εμπνέει εμπιστοσύνη γιατί δεν καταθέτει μήνυση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να μας πει και ο ίδιος γιατί τον παρακολουθούσαν. Δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Το μισό ΠαΣοΚ δεν είναι βαθιά προοδευτικό. Το άλλο μισό μπορεί να συνεργαστεί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ άρτια. Ναι, κλείνω το παράθυρο.

Η κοινωνία χτίζει μέτωπα με κοινωνική αντιπολίτευση.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση ασυλίες βουλευτών δεν θα υπάρχουν.

Ντροπή που οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο Κοινοβούλιο.

Τα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρηθούν. Υπάρχει μια διαδικασία ανάταξης των πόρων του κόμματος.