Τη βεβαιότητά του ότι το ΠαΣοΚ θα αυξήσει, στις ευρωεκλογές, ραγδαία τα ποσοστά του και θα είναι στην όχθη των νικητών, εξέφρασε από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ζητώ να μας εμπιστευθεί ο λαός. Θα είμαστε στη δεύτερη θέση με αισθητά ανεβασμένα ποσοστά. Έτσι θα σταλεί ισχυρό πολιτικό μήνυμα ότι ο τόπος χρειάζεται αξιόπιστη προγραμματική αντιπολίτευση και όχι μια αντιπολίτευση life style», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των μικρότερων κομμάτων, που εμφανίστηκαν στην πορεία για την κάλπη των ευρωεκλογών.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι το ΠαΣοΚ είναι έτοιμο να βάλει τη χώρα σε νέα πορεία, με προτεραιότητα την αναγέννηση του ΕΣΥ, την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη στέγαση, γιατί η μισή ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι real estate, όπως είπε, και την πράσινη μετάβαση.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι μόνο το ΠαΣοΚ έχει επιφέρει ήττες στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, επικαλούμενος προς τούτο, το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές, την υπόθεση των υποκλοπών και την πρόταση δυσπιστίας. «Για να κυβερνήσουμε πρέπει να νικήσουμε στις 9 Ιουνίου και να γίνουμε ισχυρή αντιπολίτευση» τόνισε.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι τις μελετά αλλά, όπως πρόσθεσε, «αν τις άκουγα δεν θα είχα γίνει αρχηγός, ούτε θα παίρναμε μονοψήφιο, που μας έδιναν στις δεύτερες εθνικές εκλογές».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, η δέσμευση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2019, ότι θα αποκαταστήσει τους θεσμούς που είχαν πληγεί επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πραγματοποιείται και οι πληγές τους δεν έχουν επουλωθεί. «Απέτυχαν και πρέπει να πάρουν το μήνυμα: ως εδώ!».

«ΝΔ και Μητσοτάκης παραμένουν αμετανόητοι»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παραμένουν αμετανόητοι, καθώς ό,τι έκανε και οδήγησε στη χρεοκοπία συνεχίζει και τώρα να κάνει. Υποστήριξε ότι έχει διαμορφώσει ένα κλειστό κι αδιαφανές σύστημα εξουσίας. Επικαλέστηκε το δημοσίευμα του Politico για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν θέλει debate, όπως πρότεινε, γιατί θα της ζητηθούν εξηγήσεις και δεν θέλει να φανεί ότι το ΠαΣοΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και όχι το ΕΛΚ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Για την αναφορά του πρωθυπουργού ότι θα τα βάλει με το βαθύ κράτος, ο κ., Ανδρουλάκης παρατήρησε: «Ποιος το διαμόρφωσε; Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν κυβερνούν;».

Δριμεία ήταν η κριτική του για την υπόθεση των Τεμπών, όπου επανέλαβε τη θέση του ότι αποκαλύφθηκε το τρίπτυχο: διαφθορά -ατιμωρησία- συγκάλυψη και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει οτιδήποτε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη μνήμη των θυμάτων. «Λάθη γίνονται, αλλά αν είχε πληρώσει από την αρχή τις υποκλοπές δεν θα είχαν σκάσει τα υπόλοιπα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ειδική αναφορά έκανε και για την επίμαχα ηχητικά, κατακρίνοντας έντονα τον Κ. Μητσοτάκη για τον ισχυρισμό του ότι δεν υπάρχει κυβερνητική ευθύνη. «Τα ίδια είπαν και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τις υποκλοπές, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι γνωρίζει γιατί τον παρακολουθούσαν: «Είναι αποκαλυπτικό από τις ημερομηνίες. Με παρακολουθούσαν μόλις ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία στο ΠαΣοΚ και σταμάτησαν τέσσερις μέρες μετά την εκλογή μου». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ψάχνει «το λόγο – φερετζέ για να συνεχίσω τον δικαστικό μου αγώνα γιατί κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να καταδικαστούν αυτοί που προσέβαλαν την Ελλάδα μας, τη δημοκρατία μας».

Τόνισε δε ότι ελπίζει να μάθει αυτόν τον λόγο πριν τις ευρωεκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι το ΠαΣοΚ θα πάρει πρωτοβουλία να μην κατέβουν στις ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ