Όντας σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Πέμπτη (11/4, 19:45) τη Φενέρμπαχτσε στην πρώτη μεταξύ τους μάχη για την προημιτελική φάση του Conference League. Την παραμονή του αγώνα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε συνολικά για το μεγάλο αυτό παιχνίδι, τα ζητήματα διαχείρισης του ρόστερ, όπως η ενδεχόμενη παρουσία του Γιόβετιτς στο αρχικό σχήμα, και το πρόβλημα με τις κάρτες.

Ο Ισπανός προπονητής δεν έκρυψε ότι έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα, καθώς «είμαστε στην παραμονή» της αναμέτρησης. «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου κι ελπίζω να μην γίνει τίποτα σοβαρό στην προπόνηση ώστε να χρειαστεί να τις αλλάξω» εξήγησε.

Πάνω σε αυτό το σκέλος ρωτήθηκε αν ο ανεβασμένος Στέφαν Γιόβετιτς θα χρησιμοποιηθεί εξ αρχής. Προτίμησε ν’ απαντήσει πως «θα το μάθετε αύριο», υπογραμμίζοντας ότι «οι ευχάριστοι πονοκέφαλοι κάνουν καλό στην ομάδα. Όταν ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις παίκτες με ασφάλεια και είναι δύσκολο να κάνεις λάθος, τότε η ομάδα θα βοηθηθεί είτε κάποιος είναι βασικός είτε έρθει από τον πάγκο».

Την ίδια ώρα, βέβαια, πέντε ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο όριο των καρτών. Κατά τον κ. Μεντιλίμπαρ, «εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι κι όχι το δεύτερο. Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε. Έχουμε μια ομάδα πλήρη που μπορεί να καλύψει τα κενά. Περισσότερο πρόβλημα έχουμε στην άμυνα, στην οποία έχουμε μόνο δύο δηλωμένους παίκτες και αν τιμωρηθούν θα έχουμε πρόβλημα. Όμως δεν το σκεφτόμαστε τώρα».

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει, η δυναμική της ομάδας έχει αλλάξει»

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Τουρκία, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ισχυρίστηκε πως η Φενέρμπαχτσε «δεν θα επηρεαστεί. Αντιθέτως πιστεύω πως όλη η προσοχή της είναι στο Conference. Είναι μια ομάδα με ‘πολεμιστές’ που δεν χαρίζουν τίποτα και θα έρθουν να πολεμήσουν γι’ αυτό που διεκδικούν. Θα είναι πλήρης και με όλους τους παίκτες διαθέσιμους».

Θα έχει πάντως η τουρκική ομάδα ν’ αντιμετωπίσει και το κατάμεστο γήπεδο που προσφέρει άλλη δυναμική στον Ολυμπιακό. «Εξαρτάται από μας. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο για να συνεχίσει να μας υποστηρίζει. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», αποκρίθηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το sold out.

Κι αν η αρχή είναι ο ήμισυ του παντός, ο Ισπανός κόουτς δεν έδειξε να προβληματίζεται από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί πίεση στο ξεκίνημα των εντός έδρας ματς με Φερεντσβάρος και Μακάμπι. Ναι μεν ανέφερε ότι «δεν ξεχνάμε», καθώς «υπήρχε ένα διάστημα στο οποίο δεχόμασταν πρώτοι γκολ και δεν καταφέρναμε να κερδίζουμε πάντα». Διευκρίνισε ωστόσο πως «αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν αλλάξει, η δυναμική της ομάδας έχει αλλάξει, έχουμε διορθώσει πολλά πράγματα και έχοντας δουλέψει παρουσιάζουμε καλή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».