Πανέμορφα ήταν τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του Champions League. Νικητές πάντως δεν υπήρξαν. Ρεάλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ Σίτι 3-3 και ΑρσεναλΜπάγερν 2-2, ήταν τα αποτελέσματα.

Το παιχνίδι του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «πολίτες», αφού ο Τσουαμενί δέχθηκε κίτρινη και θα χάσει τη ρεβάνς, προτού ο Μπερνάρντο Σίλβα ανοίξει το σκορ με φάουλ μόλις στο 2′.

Η Σίτι απείλησε με δεύτερο γκολ στο 7′, όταν ο Χάαλαντ πλάσαρε από πλάγια θέση και ο Λούνιν απέκρουσε, πριν ο Γκρίλις σουτάρει πάνω στα σώματα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ισοφάρισε με μακρινό σουτ του Καμαβινγκά που κόντραρε στον Ντίας (η ΟΥΕΦΑ το χρέωσε ως αυτογκόλ), ενώ στο 14′, έπειτα από πανέμορφη κάθετη του Βινίσιους, ο Ροντρίγκο ανέτρεψε τα δεδομένα.

Η Ρεάλ απείλησε στο 33′ δυνατό σουτ του Ροντρίγκο, στο 53’ με πλασέ του Μπέλιγχαμ και στο 56’ με πλασέ του Βινίσιους, ώσπου η Σίτι έβγαλε αντίδραση.

Οι Φόντεν (59′) και Μπερνάρντο Σίλβα (60′) τέσταραν τα αντανακλαστικά του Λούνιν, ο οποίος όμως νικήθηκε δύο φορές στα επόμενα λεπτά.

Πρώτα ο Φόντεν στο 66′ και εν συνεχεία ο Γκβάρντιολ στο 71′, έπιασαν εκπληκτικά σουτ που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον γκολκίπερ της Ρεάλ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 79’ με τον Βαλβέρδε και αύξησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Αρσεναλ και Μπάγερν, αφού το σκορ στο «Εμιρεϊτς» έγραψε 2-2.
Οι «κανονιέρηδες» έστειλαν την προειδοποιητική βολή στο 7′ με σουτ του Μαρτινέλι που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γουάιτ βρήκε εντός περιοχής τον Σάκα, ο οποίος βρήκε δίχτυα με υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ.

Από δημιουργός λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ ο Γουάιτ στο 16′, αλλά ο Νόιερ εξουδετέρωσε το κοντινό σουτ του.

Δύο λεπτά αργότερα, η Μπάγερν ισοφάρισε με τον Γκνάμπρι, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Γκορέτσκα, ενώ στο 30′ ο Σαλιμπά ανέτρεψε εντός περιοχής τον Σανέ, ο Νίμπεργκ έδωσε πέναλτι και στο 32′ ο Κέιν εκτέλεσε ψύχραιμα.

Η βαυαρική ομάδα άγγιξε το 1-3 στο 36′ με τον Σανέ, ο οποίος καθυστέρησε να εκτελέσει και ανακόπηκε από τους αμυντικούς.

Γκορέτσκα στο 57′ και Σανέ στο 65′ απείλησαν με σουτ, προτού η Αρσεναλ σώσει την παρτίδα με εν κινήσει πλασέ του Τροσάρντ στο 76′. Δοκάρι είχε η Μπάγερν με τον Κομάν στο 90′.