Αθώος και θύμα σκευωρίας δηλώνει ο καθηγητής λυκείου που κατηγορείται για ασέλγεια και σεξουαλική παρενόχληση από 17χρονη μαθήτρια στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στο Live News ο 46χρονος υποστηρίζει ότι «το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες».

Ανταλλαγή σημειώσεων με τη μαθήτρια

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία λέει ότι «είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

«Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο», επεσήμανε σχετικά με τις αξιολογήσεις εκπαιδευτικών που γίνονται και επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Χθες η κάμερα του Live News τον συνάντησε έξω από το νοσοκομείο όπου είχε πάει για προληπτικές εξετάσεις. «Πήγα με την στολή εξόδου και με χαρακτήρισαν νίντζα»  ενώ δηλώνει υπερήφανος για το έργο του και αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό τη δουλειά του.

«Δεν ντύθηκα νίντζα, είναι τέχνη η εκπαίδευση» και όπως λέει «τα παιδιά είναι σαν το αέριο, όσο το πιέζεις μαζεύεται».

Πλούσια δράση στα social media

Ο 46χρονος καθηγητής φαίνεται να έχει έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις ράγες του τραίνου με μπερέ και στρατιωτική ενδυμασία τραγουδά και πάλι το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη, ενώ τον περασμένο Φλεβάρη με μουσική υπόκρουση μονολογεί το ποτέ θα κάμει ξαστεριά.

«Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη μας στη Σχολή επιστημόνων Υγείας του ΔΠΘ την υπό κατάληψη αγωνιζόμενη και το τμήμα μοριακής βιολογίας και γενετικής», γράφει στην ανάρτησή του.

Η αν μη τι άλλο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του 46χρονου γεννά ερωτήματα για το αν έχει περάσει ποτέ από αξιολόγηση αυτά τα 17 χρόνια διδασκαλίας του.

Ποιος είναι ο καθηγητής

Στο βιογραφικό του γράφει πως σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το 2007 διορίστηκε ως καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διδάξει σε τέσσερα γενικά Λύκεια σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Μαθητές του μιλούν στο Live News και εξηγούν πως ο καθηγητής τους από τα Χριστούγεννα και μετά άλλαξε εντελώς συμπεριφορά. «Πριν τα Χριστούγεννα, έκανε μάθημα μια χαρά. Μετά άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και να λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα», λένε οι μαθητές του.

Σε φωτογραφίες που ανέβαζε ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο απεικονίζονται οι παραδόσεις στο τμήμα Βιολογίας μαζί με τους μαθητές τους.

Πολλές είναι και οι αναρτήσεις του για το έθνος, ενώ πίσω στο 2010 ο 46χρονος καθηγητής ήταν υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση συγκεντρώνοντας 33 σταυρούς.

«Έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη»

Άτομο από το πολύ στενό περιβάλλον του κοριτσιού, που υπέστη τη σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή, μιλά στο Live News και, όπως αποκαλύπτει, ο εκπαιδευτικός έκανε τα ίδια και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη.

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «είχε κάνει και στριπτίζ μέσα στην τάξη», ενώ άφηνε υπονοούμενα στους μαθητές.

«Ο πατέρας του κοριτσιού αντίκρισε τον συγκεκριμένο καθηγητή πρώτη φορά όταν πήγε στο σχολείο και του έκανε την μήνυση. Η κόρη του τού εκμυστηρεύτηκε ότι τα ίδια έκανε και με άλλα κορίτσια μέσα στην τάξη. Κανένας από τους γονείς δεν ασχολήθηκε. Αυτός τα τελευταία χρόνια, κάτι έχει πάθει. Στο παρελθόν ήταν λογικός, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν.

Εκείνη την ημέρα το κορίτσι πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του και έκλαιγε. Μάλιστα ο πατέρας της την πίεσε για να του πει τι συνέβαινε, το κορίτσι δεν έλεγε», αναφέρει χαρακτηριστικά το άτομο από το περιβάλλον της μαθήτριας.

Και προσθέτει: «Η διευθύντρια με τον τρόπο της έλεγε «όλα καλά, όλα καλά». Ο καθηγητής αυτός έχει κάνει μέχρι και στριπτίζ μέσα στην τάξη. Έλεγε στους μαθητές «δεν κόβουμε τις λέξεις γιατί τα μεγάλα πράγματα είναι ωραία». Του είχαν δώσει άδεια από προχθές και παλιότερα του έγραφαν άδεια αναρρωτική. Τον έδιωχναν για να μην τον έχουν στο κεφάλι τους.

Ο πατέρας βρήκε την κόρη του κλειδωμένη στο γραφείο της διευθύντριας. Της επιτέθηκε έξω στην αυλή του σχολείου και την κυνηγούσε μέσα σε αυτό. Μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχουν ολόκληρα κατεβατά μηνυμάτων προς το κορίτσι».