«Η ψήφος εμπιστοσύνης πολυεθνικών κολοσσών στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών η Pfizer, η Deloitte, η Chubb, η Deutsche Telekom και η λειτουργία πολλών startup επιχειρήσεων νέων, στην πλειοψηφία τους, ανθρώπων που τολμούν και δημιουργούν, διαμορφώνουν το καινούργιο, σύγχρονο και δυναμικό πρόσωπο της πόλης.  

Μιας πόλης που αξιοποιεί με επιτυχία τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τη γεωστρατηγική της θέση, το Λιμάνι της, το ανθρώπινο δυναμικό της, την εξαγωγική προοπτική των επιχειρήσεών της και στηρίζει το μέλλον της σε τρεις πυλώνες: Στην Εκπαίδευση, στην Επιχειρηματικότητα και στην Καινοτομία» είπε στο cityhub ο Στέλιος Αγγελούδης για να προσθέσει:  

«Η προσέλκυση επενδύσεων με τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης, απόρροια της διαμόρφωσης ενός υγιούς και βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, εξυπηρετεί σε απόλυτο βαθμό το όραμά μας, να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη σε ένα κορυφαίο περιφερειακό κέντρο έρευνας, καινοτομίας και εξωστρέφειας, μετασχηματίζοντας το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά της.  

 Η πρόσφατη απόκτηση της BETA CAE -μιας εταιρείας πληροφορικής που ξεκίνησε από το ΑΠΘ και κατέκτησε τον κόσμο- από την Cadence Design Systems είναι πράγματι ένα success story για τη Θεσσαλονίκη και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε: Το δρόμο της αξιοποίησης της ανεξάντλητης δυναμικής των Ακαδημαϊκών μας Ιδρυμάτων, το δρόμο της ανταγωνιστικότητας, το δρόμο του μέλλοντος». 

Ένας τόπος για να καταστεί επενδυτικός προορισμός δεν αρκούν οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες και η τοποθεσία του, αλλά απαιτούνται και υποδομές. Ο Στέλιος Αγγελούδης τόνισε για το θέμα αυτό: «Η προσπάθεια που έχουμε αναλάβει, να καταστεί η πόλη μας ένας ασφαλής, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός συνεχίζεται, με την υπεραξία που δίνει στη Θεσσαλονίκη η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, η παράδοση του Μετρό σε λειτουργία, η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του flyover, η κατασκευή του ThessIntec αλλά και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του OK Thess, του μεγαλύτερου Κόμβου Καινοτομίας στη βόρεια Ελλάδα.  

Ως νέα δημοτική αρχή, έχουμε ήδη αναλάβει μια συγκροτημένη πρωτοβουλία ενημέρωσης διπλωματικών Αρχών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη. Ήδη στις συναντήσεις μου με Πρέσβεις και Προξένους έκανα εκτενή αναφορά στα έργα που θα «τρέξουμε» ως δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους διαβεβαίωσα για τη στήριξή μας στην αντιμετώπιση των αντικινήτρων, όπως για παράδειγμα στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας, στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων.  

Αναλαμβάνουμε παράλληλα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας στην οποία θα συμμετέχουν εταιρείες, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα και το Διπλωματικό Σώμα με στόχο τη βέλτιστη δυνατή προώθηση της πόλης ως τόπο επενδύσεων και ως μιας «ιδανικής πόλης» για να ζεις και να εργάζεσαι.  

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το νέο αφήγημα της πόλης, να έρθουμε πιο κοντά στο μέλλον».