Οι διαδικασίες πλήρους απεξάρτησης από το λιγνίτη, με ό,τι αυτό σημαίνει για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και την απασχόληση στην περιοχή, δεν αφορά μονάχα την Δυτική Μακεδονία. 

Διότι η περιοχή μας θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργειακά την χώρα, έχοντας χάσει, όμως, σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας ενώ ταυτόχρονα το δημογραφικό πρόβλημα που εντοπίζεται σε όλη την Ευρώπη δεν θα άφηνε από έξω την περιοχή μας. 

Ως περιφερειακή αρχή ο στόχος να βάλουμε τους πολίτες στην εξίσωση του μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μας μέσα στους τρείς μήνες διαχείρισης είναι εμφανής. 

Έχουμε καταστήσει σαφές σε όλους τους τοπικούς  φορείς  καθώς και τους πολίτες πως παρά την εξασφάλιση πολύ υψηλών χρηματοδοτήσεων για έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα επιβάλλεται η συντεταγμένη  συν-εργασία όλων μας. 

Ταυτόχρονα,  είμαστε σε συνεχή επαφή με τους πολίτες, που δεν έχουν ακόμη εμπλακεί, ούτε καν κατανοήσει πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είναι ήδη διαθέσιμες για να βελτιώσουν τις ζωές τους. 

Έχοντας, λοιπόν, στόχο πρώτα και κύρια να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και εξαγγελίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας μας. 

Επιπροσθέτως οι Δήμοι μας δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται εκτός από αυτή την διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας μας συσκέψεις για την καταγραφή όλων των ανοιχτών θεμάτων που τους απασχολούν. 

Ταυτόχρονα με τους αντιπεριφερειάρχες μας εργαζόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς ώστε  να απορροφηθούν οι διαθέσιμοι πόροι που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί ούτε  χρόνος αλλά ούτε ανθρώπινο δυναμικό από την περιοχή μας. 

Θα συνεχίσουμε τις συν-εργασίες μας με εντατικούς ρυθμούς  σε όλα τα επίπεδα ώστε η Δυτική Μακεδονία και οι άνθρωποι της να  νιώσουν την αλλαγή στην καθημερινότητα τους. 

Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε για τον απλούστατο λόγο ότι η Δυτική Μακεδονία αξίζει τα καλύτερα.   

 Άρθρο του Γιώργου Αμανατίδη, Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας