Ο βίος και πολιτεία του Γιάννη Λαβράνου, εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης των υποκλοπών, είναι γνωστός. Καθώς οι υποκλοπές έχουν επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο, ο ΒΗΜΑτοδότης ρώτησε και έμαθε για τον περιβόητο επιχειρηματία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φρόντισε το προηγούμενο διάστημα και αφαίρεσε την αστυνομική φρουρά που από το 2013 είχε παραχωρηθεί στον εν λόγω επιχειρηματία – άγνωστο γιατί- με τον τελευταίο αστυνομικό, να εγκαταλείπει τον Λαβράνο μόλις προ δύο εβδομάδων, αναφέρει η ίδια πηγή. Μάλιστα ο εν λόγω αστυνομικός που φέρεται να είχε και ειδικό ρόλο δίπλα στον επιχειρηματία, μετακινήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, αλλά χωρίς την υποχρέωση για ένστολη υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Λαβράνος δήλωνε φορολογικός κάτοικος Κύπρου, παρά το γεγονός ότι διέμενε μονίμως στην Ελλάδα και σε μόνιμη βάση είχε και αστυνομική φρουρά. Αλλά αυτό είναι φορολογικό πταίσμα μπροστά στις υπόλοιπες φορολογικές παραβάσεις για τις οποίες ελέγχεται ο Κερκυραίος στην καταγωγή επιχειρηματίας.

Η φορολογική διοίκηση έχει ήδη «κόψει κουστούμι» στο Λαβράνο για διακεκριμένη φοροδιαφυγή που αφορά στην έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων δεκάδων εκατομμυρίων την περίοδο 2013 και εντεύθεν, με την υπόθεση να βρίσκεται στο 2ο Ελεγκτικό Κέντρο. Το πόρισμα της φορολογικής διοίκησης έχει κοινοποιηθεί και στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη, ο όποιος κάνει το δικό του έλεγχο.

Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι όλοι οι πολιτικοί φίλοι του Λαβράνου που τα τελευταία χρόνια ήθελαν να είναι στο στενό του κύκλο, πλέον τον έχουν εγκαταλείψει, κάτι που αφορά και κουμπάρους του πολιτικά πρόσωπα. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι τον εγκαταλείπουν και οι λογιστές και δικηγόροι του ο ένας πίσω απ’ τον άλλον αλλά και διακεκριμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια του είχαν παράσχει πολύτιμη βοήθεια.