Λίγο μετά τη διαρροή της πληροφορίας πως συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του για την επόμενη τριετία, ο Μάριους Γκριγκόνις των 23 πόντων 6/6 τρίποντα έσωσε τον Παναθηναϊκό από μια απρόσμενη ήττα στη Ρόδο. Ο Κολοσσός άγγιξε τη μεγάλη έκπληξη, αλλά η ομάδα του Αταμάν κατάφερε στο τέλος να επιβληθεί 79-74 και να διατηρήσει το αβαντάζ για την κατάκτηση της πρωτιάς στο μίνι πρωτάθλημα του Top-6 πριν από το νέο συναπάντημα με τον Ολυμπιακό για την Basket League.

Ο αγώνας

Παρά την ευστοχία του Παναθηναϊκού από από την περιφέρεια, ο Κολοσσός δεν άφησε την κατάσταση να του ξεφύγει.

Με τον Σίτου και τον Μπραϊκοβιτς σε εξαιρετική κατάσταση, οι γηπεδούχοι στόχευαν ξεκάθαρα στη ρακέτα του «τριφυλλιού», την οποία χτυπούσαν με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα. Μάλιστα οι «θαλασσί» προηγήθηκαν στη δεύτερη περίοδο και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν την υπέρ τους διαφορά.

Απλώς ξόδευαν με ευκολία τις ελεύθερες βολές (4/11 στο 20′) και το γεγονός αυτό επέτρεψε στον Παναθηναϊκό, που στηριζόταν στην απόδοση του Γκριγκόνις (11 πόντοι) και τη δημιουργικότητα του Ναν (5 ασίστ), να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (37-40).

Κι ενώ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» έδειξαν αποφασισμένοι να ξεμπερδέψουν, πηγαίνοντας ως το +11, ο Κολοσσός αποδείχθηκε εφτάψυχος. Με πρωταγωνιστές του Μπραϊκοβιτς και Περάντες, όχι μόνο επέστρεψε, αλλά προσπέρασε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (62-57).

Πάνω σε αυτό το +5 θέλησε να χτίσει η ομάδα του Σεγούρα και μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου κρατούσε τα ηνία. Παρόλα αυτά ο Γκριγκόνις βρήκε ξανά το σημάδι του και, παρά το τρίποντο του Καμαριανού, η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στη Ρόδο. Βοήθησε σε αυτό ένα καλάθι του Ναν και δύο άμυνες που βγήκαν οριακά.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 37-40, 62-57, 74-79

Κολοσσός: Ουτόμι 3 (1/3 τρίποντα, 3 λάθη), Κολοβέρος 6, Μπραΐκοβιτς 14 (6/10 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπαγιάννης 2, Πετρόπουλος 8 (2/4 τρίποντα), Χατζηνικολόλας, Καμαριανός 6 (2/3 τρίποντα), Σίτου 13 (5/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Παπαδάκης 6 (2/6 τρίποντα), Περάντες 16 (2/7 τρίποντα, 7 ασίστ)

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 3 (1/6 τρίποντα, 2 ασίστ), Μπαλτσερόφσκι 5 (4 ριμπάουντ), Σλούκας 4 (5 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 5 (1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ναν 12 (6/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα), Λεσόρ 15 (5 ριμπάουντ, 5 λάθη), Γκριγκόνις 23 (6/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 6 (1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μήτογλου 6 (1/2 τρίποντα)

Έκρηξη Αταμάν για την απόδοση Βιλντόσα

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Εργκίν Αταμάν να δηλώνει ότι «ο Παναθηναϊκός νίκησε χάρη στην τύχη» και να εκφράζει τα έντονα παράπονά του για ορισμένους παίκτες. Μεταξύ αυτών ο Λούκα Βιλντόσα, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά σε 22’42» είχε μόλις 3 πόντους και 2 ασίστ με 1/6 τρίποντα και 2 ασίστ για 1 λάθος.

«Έδειξε ότι με τέτοια απόδοση δεν μπορεί να διεκδικεί χρόνο συμμετοχής στην EuroLeague» ανέφερε για τον Αργεντινό γκαρντ ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκνευρισμένος και με τον Ντίνο Μήτογλου, του οποίου «η απόδοση έχει πέσει», υποστήριξε συνολικά ότι «όποιος νομίζει ότι η χρονιά έχει τελειώσει είναι γελασμένος».

«Την Πέμπτη έχουμε σημαντικό ματς κι αν παίξουμε έτσι θα χάσουμε όλη τη σεζόν», κατέληξε ο Αταμάν.

Πονούσε ο Αντετοκούνμπο

Εν τω μεταξύ, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ένιωσε μια ενόχληση στο δεξί γόνατο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και γι’ αυτό αγωνίστηκε μόνο 4 λεπτά και 13 δεύτερα.