Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά 15χρονο από το Βόλο.

Υπενθυμίζεται, πως ο πατέρας του 15χρονου έκανε καταγγελία για την κακοποίηση του γιου του, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα.

Αναλυτικότερα, οι τρεις μαθητές οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και μετά από την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ίδιοι είχαν περάσει την προηγούμενη νύχτα στο κρατητήριο, μετά τη σύλληψή τους.

Ο 15χρονος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο σύμφωνα με νομικές πηγές που μίλησαν στα gegonota.news η ιατροδικαστική εξέταση φέρεται να είναι καθαρή. Μάλιστα, δεν προκύπτει επαφή ούτε πάνω από τα ρούχα του μαθητή.

Οι κατηγορίες

Ο ένας εκ των τριών μαθητών ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος. Οι άλλοι δύο κατηγορούνται απλώς για συνέργεια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές δικαστήριο ανηλίκων του Βόλου.

Οι ανήλικοι που φέρεται να κακοποίησαν σεξουαλικά τον 15χρονο, ισχυρίστηκαν μέσω του δικηγόρου τους, Γ. Σινέλη, πως «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

Το χρονικό

Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου από συμμαθητές του έκανε ο πατέρας του ανήλικου θύματος στο Βόλο.

Ολα ξεκίνησαν όταν μαθητές Γυμνασίου από το Βόλο επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα, στα πλαίσια σχολικής εκδρομής. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας του 15χρονου, ο γιος του υπέστη σεξουαλική κακοποίηση εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σάββατο (06/04), όταν οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου επέστρεψαν στο ξενοδοχείο μετά από τη βόλτα τους, μαζί με τους καθηγητές που τους συνόδευαν.

Οπως καταγγέλλει ο 15χρονος, ενώ ο ίδιος κοιμόταν στο δωμάτιό του, ξύπνησε από πίεση που ένιωσε στον πρωκτό του από χέρι. Δίπλα στο κρεββάτι του είδε ένα συνομήλικο συμμαθητή του από τη Γ’ Γυμνασίου να γελάει. Ενώ στο άλλο κρεββάτι βρίσκονταν ακόμα δύο μαθητές της ίδιας τάξης, οι οποίοι γελούσαν  με τις αποτρόπαιες πράξεις τους εις βάρος του θύματος.

Η καταγγελία στις Αρχές

Ο 15χρονος ανέφερε το περιστατικό στον πατέρα του, ο οποίος μετέβη σε αστυνομικό τμήμα του Πηλίου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά επιβεβαιώνουν την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές έχουν συλληφθεί, ενώ μετά από απόφαση της Εισαγγελέως Υπηρεσίας Ανηλίκων κλήθηκε να εξεταστεί και η διευθύντρια του σχολείου.

Οι γονείς των 15χρονων δεν έχουν συλληφθεί, αν και μετέβησαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα, μόλις ενημερώθηκαν για την υπόθεση.

Το θύμα πρόκειται να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Τα αποτελέσματα θα παραδοθούν στην Εισαγγελία.