Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες, 07/04, στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η αρχή του επεισοδίου έγινε χθες τα μεσάνυχτα, όταν ασθενής με ψυχική νόσο, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό, ξεκίνησε να απειλεί και να επιτίθεται στους πάντες.

Άρπαξε ψαλίδι

Ο ασθενής ήταν διεγερτικός και άκρως επιθετικός.  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας χτύπησε την αποκλειστική του νοσοκόμα, έφυγε από τον θάλαμο νοσηλείας και έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Στα επείγοντα πήρε ένα ψαλίδι και απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα του νοσοκομείου και του έβαλε το ψαλίδι στον λαιμό, λένε οι εργαζόμενοι.

Ο ασθενής σε παροξυσμό ξέφυγε και κυκλοφορούσε ανενόχλητος στους διαδρόμους με το ψαλίδι, όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

«Βγήκαν» τα όπλα

Η αστυνομία κατέφθασε έξω από τα επείγοντα και προκειμένου να συλληφθεί ο ασθενής, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Όπως είναι αναμενόμενο, ασθενείς, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό παρακολουθούσαν έντρομοι τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια τους.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος σε διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής.