Οτι ο Αντώνης Σαμαράς είναι γενικώς «ξινισμένος» με την κυβέρνηση είναι γνωστό και έχει εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Πάντως, πήγε στο συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή, όπου επέλεξε να μη μιλήσει όπως έκανε άλλες φορές, και αυτό μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς όπως θέλει.

Ωστόσο, αφού δεν είπε τίποτε, δεν υπάρχει και τροφή για σχόλια σε αυτή τη φάση. Το τι θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές είναι μια άλλη συζήτηση και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, εν όψει αυτών, ο ΒΗΜΑτοδότης στέκεται στο γεγονός ότι λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου ανακοινώθηκε από τη ΝΔ η υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη, ενός από τους παλιούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά, στις προσεχείς ευρωεκλογές. Κύκλοι του όμως άφηναν να διαρρεύσει ότι η υποψηφιότητα δεν σχετίζεται με τον πρώην πρόεδρο.

Γενικώς, τον κ. Σαμαρά εξοργίζει το γεγονός ότι και στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να τον εμπλέξουν με υποψηφιότητες, αφήνοντας να διαρρεύσει, για παράδειγμα, πως θα είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές ο οδοντίατρος γιος του Μανώλη ΜητσιάΜίλτος, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Σαμαράς.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού λένε, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ότι και η τωρινή απόπειρα να τον εμπλέξουν τελικά μόνο καλό δεν κάνει στη ΝΔ.