Σε καταγγελίες κατά του παιδικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, εκεί όπου η δασκάλα κλείδωνε τα παιδιά σε σκοτεινό δωμάτιο και τα έδενε για να τα συνετίσει, προχώρησαν οι γονείς τους. Αφορμή στάθηκαν όσα είπαν τα παιδιά 3 και 4 ετών για τα φριχτά που βίωσαν στο σχολείο τους.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο.

«Μου δείχνει ότι τους βάζει στα καρεκλάκια και βγάζει από το λαιμό της, μια σφυρίχτρα για να δένει τα χεράκια τους», είπε μητέρα παιδιού, επισημαίνοντας ότι η κόρη της μίλησε για τιμωρία σε σκοτεινό δωμάτιο.

Το παιχνίδι ενός 3χρονου κοριτσιού που κλείδωνε την κούκλα του σε αποθήκη αλλά και οι περίεργες και ανησυχητικές συμπεριφορές αρκετών παιδιών μέσα στην ίδια τάξη, ήταν η αρχή για να ξεκινήσει έρευνα. Η παιδαγωγός φέρεται να παραδέχτηκε ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Μητέρα κατήγγειλε σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Απομακρύνθηκαν από όλους τους εργασιακούς χώρους

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε ότι οι δύο απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.