Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε τα ξημερώματα (7/4) ο 39χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο άνδρας αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και στη συνέχεια στο Αττικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική. Ο 39χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να χρησιμοποίησε τις γάζες που του είχαν βάλει στα τραύματα που είχε προκαλέσει στον εαυτό του.

«Το μαχαίρι το είχα πάρει με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της»

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Star. Στα ελάχιστα λόγια που είπε ο 39χρονος στην απολογία του μίλησε για το φονικό μαχαίρι που κρατούσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ο δολοφόνος ισχυρίστηκε πως θυμάται από πού πήρε το μαχαίρι αλλά όχι τη στιγμή που επιτέθηκε και σκότωσε την 28χρονη πρώην σύντροφό του.

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι», ανέφερε ο 39χρονος.

Η ανακρίτρια έχει διορίσει ψυχίατρο για την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει. Η οικογένεια της Κυριακής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει υποψίες ότι ο 39χρονος παρακολουθούσε την Κυριακή και από τα social media καθώς δεν αποκλείεται να είχε πρόσβαση στους κωδικούς αλλά και στο κινητό της.

Είχε πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς έπραττε. Είχε δράσει βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Οδηγούσε, την παρακολουθούσε, είχε προμηθευτεί το μαχαίρι. Είχε βάλει στόχο της ζωής του να την εκδικηθεί» λέει μεταξύ άλλων στο Star η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, Ελένη Μαζαράκη.

Οι 3 επιστολές που είχε στείλει στην Κυριακή

Αίσθηση προκαλούν και τρεις επιστολές του δράστη με αποδέκτη την Κυριακή πριν τη μαχαιρώσει. Η κ.Μαζαράκη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι επιστολές του δράστη, που είδαν το φως της δημοσιότητας, γράφτηκαν από τον ίδιο σε προγενέστερο χρόνο ή μεταγενέστερα μετά από υπόδειξη κάποιου άλλου, χαράζοντας μια συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή.

«Σε όλους έλεγα πως η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί και ας κάνει βλακείες. Έλεγα δεν θα με πονέσει ποτέ , κι όμως τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις. Έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι, δεν με εκτιμούσες και εγώ αναρωτιόμουν τι κάνω λάθος. Αυτό μου έδειξε πως δεν με αγάπησες ποτέ ρε Κυριακή. Σε κοιτάω ακόμα εδώ και λέω γιατί μου το έκανες αυτό; Δεν μου άξιζε αυτό μωρό μου» έγραφε.

Παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα που αγαπά αλλά απορρίπτεται, που τα έδωσε όλα και εισέπραξε αχαριστία.

«Πίστεψα σε αυτά που μου έλεγες. Δεν γίνεται ό άνθρωπος που με έκανες να νιώσω τόσο αγάπη τώρα να με κάνει να χίλια κομμάτια. Δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί μια χαρά; Δεν είχαμε τόσα να κάνουμε; Γιατί φέρθηκες έτσι; Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις τι έχει γίνει» λέει.

Γράφει πως έκανε ό,τι μπορούσε αλλά η 28χρονη τα ακύρωσε όλα. Ζητά εξηγήσεις και ζηλεύει εμμονικά και επικίνδυνα.

«Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να ακούσεις χωρίς να μιλάς. Έσβησες την εμπιστοσύνη που σου είχα με αυτό που έκανες. Το έκανες τόσο δύσκολο. Έπειτα με έπεισες με κλάματα ότι θέλεις να είμαστε μαζί. Σε πίστεψα. Σου είχα πει από την αρχή ότι έχω κάποια προβλήματα ψυχικά και με ναρκωτικές ουσίες. Πρώτη φορά τα έκοψα για να είμαστε μαζί. Δεν άφησες ποτέ τη σχέση σε ηρεμία. Έβγαζες φωτογραφίες. Γιατί όταν βγαίνουμε κοιτάς αλλού; Γιατί μου λες ψέματα; Σου είχα πει τα πάντα για εμένα».