Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση δεν έμεινε αναπάντητη. «Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ξανά πανικό κουνώντας το δάχτυλο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου της ΝΔ.

Σχολιάζει ειδικότερα ότι «ο πρωθυπουργός της ακρίβειας, των μεγάλων σκανδάλων, της αδιαφάνειας και των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, κατέφυγε και σήμερα στην προσφιλή του τακτική: στην κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον οποίο κατηγόρησε για μια ακόμη φορά για λαϊκισμό». Προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «έφτασε μάλιστα στο σημείο να θυμηθεί τις συγκεντρώσεις που γίνονταν στο Σύνταγμα από πολίτες εξαιτίας της χρεοκοπίας στην οποία οδήγησε τη χώρα η ΝΔ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησής του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει πως «όσο κι αν επιστρατεύει τους Ευρωπαίους φίλους του στην προσπάθειά του να απαξιώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την περίοδο διακυβέρνησής του οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ποιος είναι ο κ. Μητσοτάκης και θα του το δείξουν ξεκάθαρα στις κάλπες των ευρωεκλογών».

Χαρίτσης: «Η πρόεδρος της κομισιόν λειτουργεί ως κομματάρχης του κ. Μητσοτάκη»

«Είναι απολύτως σαφές ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι προσδεμένος στο πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο αυταρχικό Νατοϊκό κομμάτι της ευρωπαϊκής ηγεσίας», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο Euractiv και στο δημοσιογράφο Σαράντη Μιχαλόπουλο σχετικά με την παρουσία της προέδρου της κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο συνέδριο της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι «η αντιθεσμική συμπεριφορά της προέδρου της κομισιόν που λειτουργεί ως κομματάρχης στην υπηρεσία του κ. Μητσοτάκη είναι ένας λόγος παραπάνω για να αποδοικιμαστεί στην κάλπη ο ίδιος και η Ν.Δ.».