Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, ένα νέο podcast με ενημερωτικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον περιεχόμενο, κάνει την πρεμιέρα του και μας μαθαίνει όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Διαβήτη Τύπου 2, τη Σιωπηλή Νόσο με τις πολλαπλές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Το podcast  «Η Σιωπηλή Νόσος. Διαβήτης Τύπου 2» παρουσιάζει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ, ο οποίος υποδέχεται κάθε εβδομάδα, για τέσσερα επεισόδια, τους πλέον ειδικούς και συνομιλούν για όλες τις πτυχές της ιδιαίτερα διαδεδομένης νόσου.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Boehringer Ingelheim Ελλάς, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και την υποστήριξη από την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη ΕΛΟΔΙ, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το Διαβήτη τύπου 2 και τις επιπλοκές του.

Η εκτέλεση της παραγωγής και η επιμέλεια του περιεχομένου πραγματοποιήθηκε από την Alter Ego Media.

Στο πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια του podcast με τίτλο «Ανακαλύψτε όσα μας κρύβει ο Διαβήτης», που είναι ήδη διαθέσιμο στο Spotify και τα Apple Podcasts, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υποδέχεται την Δρ. Ερυφίλη Χατζηαγγελάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας και Μεταβολικών Νοσημάτων ΕΚΠΑ και συζητούν για τους κινδύνους, την πρόληψη και τους τρόπους αντιμετώπισης του Διαβήτη Τύπου 2.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του podcast αναλύονται:

*Το προδιαβητικό στάδιο, το «καμπανάκι» του οργανισμού

* Τι είναι το σάκχαρο νηστείας

* Σε τι διαφέρουν ο Τύπου 1 και ο Τύπου 2 Διαβήτης

* Οι άμεσοι τρόποι αντιμετώπισης του Διαβήτη Τύπου 2

* Πρόληψη και διαχείριση του Διαβήτη Τύπου 2

* Πώς μπορούν να αποκατασταθούν οι βλάβες που προκαλεί ο Διαβήτης στον οργανισμό

* Οι μύθοι γύρω από το Διαβήτη

Κάνε εγγραφή στο Podcast Η Σιωπηλή Νόσος: Ένα Podcast για τον Δαβήτη Τύπου 2 στο Spotify και Apple Podcasts  και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς πρώτος/η τα νέα επεισόδια.